05:50 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1566)
0 01
Βρείτε μας

Για το πότε μπορεί να ανοίξουν τα σχολεία αλλά και το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας μίλησε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Εάν δεν υπάρξει επιδείνωση στα επιδημιολογικά δεδομένα από το άνοιγμα της αγοράς, τα σχολεία είναι πιθανό να ανοίξουν σε δύο εβδομάδες, ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. 

«Είχαμε στην αρχική συζήτηση το άνοιγμα της Γ΄ Λυκείου , απ’ ότι φαίνεται αυτό είναι δύσκολο» είπε ο καθηγητής αναφέροντας πως το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να γίνει σε δύο εβδομάδες προκειμένου να εξεταστούν καλύτερα, πιο πλήρως και με μεγαλύτερη ασφάλεια τα δεδομένα που θα προκύψουν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Μίλησε ακόμη για ένα μεγάλο βήμα αποκλιμάκωσης, και άρση περιοριστικών μέτρων μεγαλύτερη από αυτή που σχεδιάζαμε και υπολογίζαμε και τόνισε πως η απόφαση για οριζόντιο άνοιγμα σχετίζεται με την σταθερά βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα τον τελευταίο καιρό.

Σημείωσε πως μένει να δούμε τα δεδομένα από τα Θεοφάνεια και επισήμανε πως η εικόνα της πορείας της πανδημίας στη χώρα είναι καλή παρά τους φόβους,

Σχολιάζοντας το πόσο μεγάλο είναι το ρίσκο που παίρνει η χώρα με άνοιγμα της αγοράς σε αυτή τη φάση, είπε πως είναι μεγάλο ρίσκο αλλά πάντα γίνεται αυτό σε τέτοια βήματα.

 

Θέμα:
Lockdown (1566)
Tags:
Λύκειο, Γυμνάσιο, άνοιγμα σχολείων, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο, κορονοϊός, Χαράλαμπος Γώγος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK