Συνολικά 237 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν σήμερα στη χώρα μας. Από αυτά τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει στα 148.607, από τα οποία το 52.1% είναι άνδρες.
Κατά την ιχνηλάτιση εντοπίστηκε ότι 5.739 (3.9%) είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45.466 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Ακόμα, 320 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών.
Επίσης, 226 (70.6%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες ενώ To 87.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Στα καλά νέα, 1.030 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, στη χώρα καταγράφηκαν 28 νέοι θάνατοι από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5469 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3225 (59.0%) άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ξανά στο επίκεντρο η Αττική
Η Αττική για ακόμη μία ημέρα παρά τα χαμηλά κρούσματα που σημειώθηκαν στη χώρα σήμερα, συνεχίζει να κρατάει τα πρωτεία.
Παρακάτω η γεωγραφική κατανομή:


Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)