05:16 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι εν λόγω κωδικοί περιέχουν το πρόσθετο τροφίμων προπυλενογλυκόλη (E1520), σε ποσοστό που ξεπερνά το όριο που έχει θεσπιστεί εντός ΕΕ.

Σε προληπτική ανάκληση κωδικών του ποτού Monster από την ελληνική αγορά, προχωρά η εταιρεία Monster Energy.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ένας περιορισμένος αριθμός κωδικών Monster (LH44 / Ripper / Espresso Vanilla) περιέχει το πρόσθετο τροφίμων προπυλενογλυκόλη (E1520), ένα κοινό, επιτρεπόμενο και ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόσθετο τροφίμων, σε ποσοστό πάνω από το όριο που έχει θεσπιστεί εντός ΕΕ.

Παρ΄ όλα αυτά καθησυχάζει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών και την ασφάλεια των προϊόντων, ωστόσο κρίναμε σκόπιμο να προχωρήσουμε σε προληπτική ανάκληση των εν λόγω προϊόντων από την ελληνική αγορά, έχοντας ενημερώσει σχετικά τις αρμόδιες αρχές» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Όσοι πάντως έχουν αγοράσει κάποιο από αυτά τα προϊόντα καλούνται να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στο σημείο αγοράς, προκειμένου να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Σημειώνεται επίσης ότι τα προϊόντα αυτά θα είναι ξανά διαθέσιμα, με αναθεωρημένη συνταγή, στην ελληνική αγορά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Για τα υπόλοιπα, τέλος, προϊόντα της σειράς ενεργειακών ποτών Monster, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών ποτών Monster Green και Ultra, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Tags:
κίνδυνος, καταναλωτές, Υγεία, αναψυκτικά, ενέργεια, ανάκληση, ποτό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK