09:34 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σφοδρές καταγγελίες από εθελοντές για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες φιλοξενούνταν το άτυχο ζωάκι που άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που καταγράφονται στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα κουταβάκι στη Σπάρτη.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η εθελόντρια Ζαφειρία Κακαλέτρη, τονίζει πως το άτυχο κουτάβι «νοσηλευόταν» σε παράνομο δημοτικό κυνοκομείο Σπάρτης εν μέσω ψύχους, ενώ ο ορός του κρεμόταν σε κλαδί δέντρου και ψιχάλιζε το περασμένο Σάββατο.

Όπως αναφέρει η εθελόντρια, ο μικρός Σπούτνικ έτρεμε και ήταν χωρίς κουβέρτα, με τους υπεύθυνους να αρνούνται να δώσουν το άτυχο κουτάβι για φιλοξενία.

«Το κουτάβι ηλικίας ούτε 2 μηνών έτρεμε από το κρύο με τους υπευθύνους να ισχυρίζονται ότι τρέμει απλώς γιατί του βάζουν ορό» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εθελόντρια, έχουν γίνει καταγγελίες, από τον Μάιο του 2020 στην Εισαγγελία Σπάρτης για τις συνθήκες και για νεκρά κουτάβια που είχαν εντοπιστεί τότε να ζουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

«Ο Δήμος Σπάρτης έχει εξαγγείλει βεβαίως τη δημιουργία νέου καταφυγίου μέσω του προγράμματος "Φιλόδημος", ωστόσο όλοι ξέρουμε στην Ελλάδα το χρόνο που θα χρειαστεί να μεσολαβήσει από την εξαγγελία ως την έναρξη υλοποίησης και την παράδοση ενός έργου» τονίζει η κ. Κακαλέτρη και προσθέτει πως «δύο υπάλληλοι για 400 ζώα φυσικά και δε γίνεται ανθρωπίνως να τα προλάβουν όλα».

Στο ίδιο καταγγελτικό ύφος συνεχίζει λέγοντας πως ο Σπούτνικ την Παρασκευή έμεινε στο καταφύγιο και το Σάββατο «συμπτωματικά το είδαμε εμείς να τρέμει στο κλουβάκι κάτω από το δέντρο».

«Αλήθεια θα το πήγαιναν στο κτηνιατρείο ξανά αν δεν είχαμε πάει εμείς εκεί τυχαία το Σάββατο; Αφήνουμε τα συμπεράσματα σε εσάς».
Tags:
κρύο, εθελοντισμός, εθελοντές, εθελοντής, πέθανε, Σπάρτη, σκύλοι, σκύλος, σκυλάκι, σκυλιά, σκυλί, κουτάβι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK