10:21 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Lockdown (1533)
0 02
Βρείτε μας

Η μάχη κατά της πανδημίας συνεχίζεται και κατά συνέπεια, μην θεωρείτε ότι κάθε εβδομάδα κάτι θα ανοίγει, λένε επιστήμονες, μέλη της Επιτροπής όπως ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου.

«Φρένο» στον ρυθμό ανοίγματος διαφόρων οικονομικών και κοινωνικών δράσεων βάζουν τα μέλη της επιτροπής επιστημόνων επισημαίνοντας ότι η πανδημία του κορονοϊού είναι εδώ κι ότι ακόμη έχουμε μπροστά μας αρκετό δρόμο.

Μιλώντας στο Sputnik ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ) και μέλος της Επιτροπής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ερωτώμενος για το πότε μπορεί να ανοίξει η εστίαση ανέφερε ότι η συζητήσεις τέτοιου είδους πρέπει να σταματήσουν.

«Εγώ έχω την αίσθηση ότι αυτήν τη στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε τη συζήτηση για τα παραπέρα, ας δούμε ποια είναι τα στοιχεία, να μην θεωρούμε ότι κάθε εβδομάδα θα έχουμε και ένα άνοιγμα, και στη συνέχεια να προχωρήσουμε. Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να πηγαίνουμε αργά. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα κάνουμε ένα βήμα σε κάθε εβδομάδα» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Όσον αφορά την ύπαρξη των sms και το καθεστώς περιορισμού των μετακινήσεων στην καθημερινότητά μας, ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ επισήμανε ότι είμαστε μέσα στην πανδημία κι ότι έχουμε δύο πολύ δύσκολους μήνες μπροστά μας.

«Καταρχάς αυτή τη στιγμή έχουμε ένα παράθυρο στην πανδημία. Δεν είναι πίσω μας η πανδημία, δεν είμαστε στις 28 Απριλίου 2020. Είμαστε σε ένα παράθυρο, έχουμε πολύ περισσότερους διασωληνωμένους, πολύ περισσότερο νοσηλευόμενους, έχουμε δύο πάρα πολύ δύσκολους μήνες μπροστά μας και έχουμε μια σαφέστατη προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για ένα μεταλλαγμένο ιό που αφορά τα ευρωπαϊκά κράτη στα οποία ανήκουμε. Άρα οι συζητήσεις προϋποθέτουν ότι βγήκαμε από την ιστορία. Δεν βγήκαμε από την ιστορία (σ.σ. εννοεί την πανδημία). Έχουμε μετά από 80 ημέρες ένα παράθυρο που μας επιτρέπει να έχουμε θεώρηση των μέτρων αλλά δεν είμαστε στη φάση άρσης των μέτρων» κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκε μιλώντας στο Sputnik και η λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Ελένη Γιαμαρέλλου όσον αφορά το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, τονίζοντας ότι «όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τον μεγάλο αριθμό τεστ». 

Θέμα:
Lockdown (1533)
Tags:
Ελένη Γιαμαρέλλου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, άρση μέτρων, εστιατόρια, μπαρ, κατάστημα εστίασης, εστίαση, καραντίνα, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK