02:51 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1584)
0 03
Βρείτε μας

Για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού διασποράς του κορονοϊού μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα.

Σε ισχύ θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος τόνισε πως με την απαγόρευση ελαττώνονται «οι ευκαιρίες» του ιού να μεταδοθεί στην κοινότητα.

Ωστόσο, σημείωσε ότι την Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων.

Για τις μετακινήσεις προς τα χιονοδρομικά κέντρα εξέφρασε την ανησυχία του μπροστά σε μια ενδεχόμενη αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

«Φοβάμαι τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την εστίαση είπε πως αργεί το άνοιγμά της και ότι αυτό θα το καθορίσει η επιδημιολογική εξέλιξη μετά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Παρά ταύτα, τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης του ψαρέματος και του κυνηγιού, αν και ακόμα δεν μπορεί να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Καταληκτικά, αναφορικά με την μετάλλαξη του κορονοϊού, ο καθηγητής υπογράμμισε πως μεταδίδεται πιο εύκολα αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνη. Έτσι, επεσήμανε ότι η μετάλλαξη αυτή καθιστά και πιο σημαντική την τήρηση των μέτρων.

Θέμα:
Lockdown (1584)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, lockdown, κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός, Αλκιβιάδης Βατόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK