11:47 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (294)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Σοφία Μπεκατώρου κατέθεσε για τρεις ώρες στον εισαγγελέα για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη και ζήτησε και από άλλες γυναίκες να μιλήσουν.

Η Σοφία Μπεκατώρου είναι η πρώτη μάρτυρας στην εισαγγελική έρευνα που άνοιξε αυτεπάγγελτα και για τρεις ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, ο οποίος έχει αναλάβει τη διενέργεια της υπόθεσης, ύστερα από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

«Να μην φοβόμαστε»

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης μετά το τέλος της διαδικασίας ανέφερε πως κατέθεσε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη και με αφορμή αυτή, θέλει να βγουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν. 

«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση και ελπίζω με αφορμή αυτή να βγουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν και άνθρωποι που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση. Έτσι, ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση των αθλητών ελπίζουμε να βοηθήσουν στην εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού» είπε χαρακτηριστικά η Χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας.

Η Σοφία Μπεκατώρου είχε αναφέρει σε συνέντευξή της πως όταν ήταν 21 ετών υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας και ανέφερε λεπτομέρειες στο πλαίσιο της διαδικτυακής ημερίδας «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή - Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό».

Πάντως, σάλο θα προκαλέσουν τα λεγόμενα του Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, Τάσου Μπουντούρη, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και αναφέρθηκε στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ΕΙΟ.

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (294)
Tags:
Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ιστιοπλόος, ιστιοπλοΐα, σεξουαλική κακοποίηση, κατάθεση, εισαγγελική έρευνα, εισαγγελέας, Σοφία Μπεκατώρου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK