06:01 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων αλλά και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για την ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη.

Ο Δήμος Αθηναίων, διά στόματος του ίδιου του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, οργανώνει παρεμβάσεις στον λόφο του Στρέφη στα Εξάρχεια, με στόχο να «επαναφέρει την αίγλη του, να τον αναβαθμίσει και να τον βγάλει από τον λήθαργο και την εγκατάλειψη».

Λόφος του Στρέφη. Αυτός ο μαγικός τόπος περιπάτου και αναψυχής ξαναγεννιέται, έπειτα από χρόνια εγκατάλειψης. Με σεβασμό...

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis στις Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Μπακογιάννης, τονίζει πως με τη συνδρομή της Prodea Investments δρομολογεί «την ανάπλαση με μελέτες, παρεμβάσεις και έργα που θα τεθούν σε διαβούλευση».

«Αυτός ο λόφος οφείλει να ξαναγίνει μια διέξοδος από την πόλη, μέσα στην πόλη» τονίζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πρωτεύουσας.

Οι αντιδράσεις

Από την πλευρά της, η «Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων» καταγγέλλει πως: «Τον λόφο του Στρέφη υιοθετεί εταιρία real estate με την άδεια της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου».

Τον λόφο του Στρέφη υιοθετεί εταιρία real estate με την άδεια της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Με πρόσχημα την...

Δημοσιεύτηκε από Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Συνεχίζει λέγοντας μάλιστα πως με πρόσχημα την εγκατάλειψη του λόφου: «ο Δήμος ονομάζει δωρεά το "ζεστό εκατομμυριάκι", όπως ειπώθηκε από δημοτικό σύμβουλο στη συνεδρίασης της προηγούμενης Δευτέρας, που ορίζει όχι μόνο το σχέδιο, αλλά ακόμα και τους προμηθευτές».

«Τον Στρέφη εγκατέλειψαν οι δημοτικές αρχές και όχι οι κάτοικοι. Θα τους αφήσουμε ανεξέλεγκτους;» διερωτάται η πρωτοβουλία.

Παράλληλα, η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει προκλητική την απόφαση φωτογραφικής παραχώρησης του Λόφου σε ιδιωτική εταιρεία.

Το δημοτικό συμβούλιο, με ψήφους της παράταξης Μπακογιάννη, της παράταξης Βουλγαράκη, ενός συμβούλου του Π. Γερουλάνου...

Δημοσιεύτηκε από Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα / Ανταρσία σε Κυβέρνηση ΕΕ Κεφάλαιο στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
«Σε μια προκλητική απόφαση προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 18/1 σχετικά με τον λόφο του Στρέφη. Με ψήφους της παράταξης Μπακογιάννη, της παράταξης Βουλγαράκη, ενός συμβούλου του Π. Γερουλάνου και ενός συμβούλου της ΧΑ, προχώρησε σε φωτογραφική παραχώρηση κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην ιδιωτική εταιρεία real estate PRODEA Investments και μάλιστα διαμέσου της παραπλανητικής συμμετοχής στο πρόγραμμα "Υιοθέτησε την πόλη σου". Πρόκειται για μια εταιρεία που έχει στο χαρτοφυλάκιό της πολλά ακίνητα στην περιοχή της Αθήνας και ειδικά στο εμπορικό τρίγωνο» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Tags:
δήμαρχος, δήμος Αθηναίων, δήμος, κάτοικοι, ιδιωτικοποιήσεις, ιδιωτικοποίηση, Κώστας Μπακογιάννης, Εξάρχεια, Λόφος Στρέφη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK