02:05 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1536)
0 01
Βρείτε μας

Το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι η προσέλευση πελατών στα πρακτορεία ΟΠΑΠ με ραντεβού, ό,τι ισχύει δηλαδή και στα κομμωτήρια.

Η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ αναμένεται να βρεθεί σήμερα στο «τραπέζι» των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι θα αξιολογήσουν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, μετά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει σήμερα, προκειμένου να λάβει σχετικές εξετάσεις για το εάν είναι εφικτή η περαιτέρω άρση των μέτρων και τις δραστηριότητες που έχουν σειρά. 

Το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, εντούτοις η επικρατέστερη ημερομηνία για την επιστροφή των μαθητών και αυτών των βαθμίδων στα θρανία είναι η 1η Φεβρουαρίου. 

Και αυτό, γιατί οι επιδημιολόγοι θέλουν ενδεχομένως να περιμένουν μία ακόμη εβδομάδα, προκειμένου να έχουν σαφέστερη εικόνα σχετικά με τον αντίκτυπο από το μέχρι στιγμής άνοιγμα της αγοράς στον αριθμό των κρουσμάτων. 

Η εν λόγω επιφυλακτικότητα θα μπορούσε να πάει πίσω και το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ. Εάν αυτό το σενάριο επαληθευτεί, θα μπορούσαν να ανοίξουν τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου

Εντούτοις, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας σήμερα για το θέμα στο OPEN, σημείωσε ότι το υπουργείο θα εισηγηθεί σήμερα στην επιτροπή των ειδικών την επαναλειτουργία των πρακτορείων. 

«Σήμερα θα προτείνουμε να ανοίξουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, που είναι περίπου 3.500 με 13.000 εργαζόμενους» είπε ο ίδιος. 

Έτσι, εάν η επιτροπή κάνει δεκτή την πρόταση της κυβέρνηση και εφόσον όλα συνηγορούν για άνοιγμα άμεσα, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν από την ερχόμενη κιόλας Δευτέρα 25 Ιανουαρίου

Πάντως, ενδεχόμενο άνοιγμα των ΟΠΑΠ θα συνοδεύεται από αυστηρούς κανόνες, όπως άλλωστε έχει γίνει και με την περίπτωση των καταστημάτων που άνοιξαν τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στο ζήτημα, έκανε γνωστό ότι στις προτάσεις της κυβέρνησης προς την επιτροπή λοιμωξιολόγων βρίσκεται το άνοιγμα των ΟΠΑΠ με κατάλογο πελατών

Παράλληλα, πιθανό είναι τα πρακτορεία ΟΠΑΠ να ανεβάσουν ρολά με την προϋπόθεση ότι η προσέλευση των πελατών θα γίνεται με ραντεβού, όπως έχει δηλώσει και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Θέμα:
Lockdown (1536)
Tags:
lockdown, πανδημία, κορονοϊός, ΟΠΑΠ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK