15:04 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1674)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ανησυχίες των λοιμωξιολόγων για την κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα και με την Αττική να βρίσκεται στο «κόκκινο», μεταθέτουν τις αποφάσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Στον «πάγο» φαίνεται πως μπαίνει η άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων εκτός νομού, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής και οι ανησυχίες για την αυξημένη κινητικότητα που δημιουργεί το άνοιγμα των καταστημάτων, καθιστά επιφυλακτικούς τους ειδικούς. 

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα, εντούτοις δεν αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, τονίζοντας ότι στο κέντρο της Αθήνας επικρατούν «συνθήκες πολύ υψηλής επιφυλακής», ενώ προειδοποίησε ότι εάν «σκάσει» η Αθήνα, η τροπή των πραγμάτων θα είναι πολύ άσχημη.

Οι επιδημιολόγοι συνεχίζουν να τονίζουν ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, επισημαίνοντας ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. 

Σε ό,τι αφορά διάφορους τομείς, όπως είναι η εστίαση, αλλά και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, οι ειδικοί φαίνεται πως επιλέγουν να τηρούν στάση αναμονής, ούτως ώστε να μπορέσουν να αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα με μεγαλύτερη ασφάλεια. Στόχος τους είναι να εξακριβώσουν πώς επέδρασε το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και του λιανεμπορίου στον αριθμό των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, υπό αυτά τα δεδομένα, δεν αναμένεται απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού πριν τις 8 Φεβρουαρίου.

Συνεπώς, οι μετακινήσεις εκτός νομού θα μπορούσαν να επιτραπούν από τις 8 Φεβρουαρίου ή ενδεχομένως τις 15 Φεβρουαρίου και μετά. 

Θέμα:
Lockdown (1674)
Tags:
κρούσματα, μετακίνηση, lockdown, κορονοϊός, πανδημία, μετακινήσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK