13:47 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2885)
0 11
Βρείτε μας

Ο εγκλεισμός μπορεί να καταστεί επιβαρυντικός για την ψυχολογία των ανθρώπων. Ένα ευχάριστο περιβάλλον, μια αλλαγή, είναι πάντα μία θετική εξέλιξη. Η πανδημία γέννησε μια νέα μόδα, αυτή των «ανακαινίσεων της καραντίνας».

Οι ανακαινίσεις και οι επιδιορθώσεις έχουν καταστεί η νέα μόδα, εν μέσω της πανδημίας και των συνθηκών που έχει επιβάλει ο κορονοϊός. 

Ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τιμών και Εκτίμησης Ακινήτων Θεσσαλονίκης Κώστας Γεωργάκος μιλώντας στο ΑΜΠΕ, σημείωσε ότι «με την αναγκαστική παραμονή εντός της οικίας, υπήρξε χρόνος για σκέψη και για επεξεργασία δεδομένων μέσω διαδικτύου, με αποτέλεσμα να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που βλέπαμε τα σπίτια μας. Οπότε, πράγματι, πολλοί ήταν αυτοί που προέβησαν σε ανακαινίσεις, άλλοι σε μικρό βαθμό και άλλοι σε μεγαλύτερο». 

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Ιωαννίδης, ειδικός στον τομέα των ανακαινίσεων, σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν πολύ οι κλήσεις για εργασίες σε σπίτια.

«Ένα σπίτι πάντα χρειάζεται αναβάθμιση ή συντήρηση, απλώς τώρα οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να αγνοήσουν αυτήν την ανάγκη. Επίσης, λόγω του ότι είναι παρόντες, αισθάνονται περισσότερη σιγουριά να ανοίξουν μεγαλύτερες δουλειές, όπως αλλαγή κουφωμάτων ή να εφαρμόσουν θερμοπρόσοψη, για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας» είπε.

«Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να γκρεμίσουμε τοίχους για να μεγαλώσει ο χώρος, ενώ σε άλλες απαιτείται να κλείσουμε με γυψοσανίδα ένα μεγάλο σαλόνι για παράδειγμα, προκειμένου να προκύψει ένα νέο δωμάτιο, που συνήθως χρησιμοποιείται για γραφείο» ανέφερε.

Αλλά και ο Γιάννης Κουσαταλόγλου, υδραυλικός, είδε οι κλήσεις να αυξάνονται για προληπτικές εργασίες. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι εκμηδενίζοντας τις εξόδους τους, εξοικονόμησαν χρήματα, τα οποία επενδύουν για να βγουν κερδισμένοι αργότερα. Γι' αυτό προχωρούν ακόμη και σε αλλαγή συστημάτων θέρμανσης».

Και βεβαίως, υπάρχουν και οι μικρές οικονομικές αλλαγές που μπορούν να φέρουν άλλο αέρα στο σπίτι, όπως είναι ένα νέο χρώμα στους τοίχους. 

«Οι πελάτες μάς καλούν για εργασίες που παραμελούσαν για χρόνια να κάνουν, όπως είναι το βάψιμο του σπιτιού, ενώ αυτήν την περίοδο, για ψυχολογικούς λόγους, τολμούν αλλαγές που δεν θα επέλεγαν σε κανονικές συνθήκες, όπως διχρωμίες ή πιο έντονα χρώματα» σημείωσε ο ελαιοχρωματιστής Μανώλης Δομζάς.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2885)
Tags:
κορονοϊός, πανδημία, lockdown, καραντίνα, ανακαίνιση, Μένουμε Σπίτι, σπίτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK