13:55 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Τι ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, για τις υφασμάτινες μάσκες.

Για τη σύσταση των Αρχών στη Γαλλία στους πολίτες να χρησιμοποιούν χειρουργικές μάσκες σε δημόσιους χώρους, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από τις υφασμάτινες, τοποθετήθηκε ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως τόνισε στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο κ. Μαγιορκίνης, η γαλλική οδηγία κατατάσσει τις μάσκες σε δύο κατηγορίες. Και στην κατηγορία 1 μπορεί να είναι και χειρουργικές και υφασμάτινες μάσκες, ανάλογα με την ποιότητά τους.

«Οι μάσκες οι οποίες έχουμε προτείνει εδώ, ακόμα και οι υφασμάτινες, έχουν πολύ συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια που δεν επιτρέπουν να περνάνε πολύ μικρά σωματίδια από τους πόρους» υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι γαλλικές συστάσεις δεν διαφέρουν με αυτές που ακολουθούνται στην Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό.

«Απλά έχει γίνει μια συζήτηση αυτή τη στιγμή στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η ακριβής σύσταση που έδωσαν τώρα στους ανθρώπους, είναι απλά να προσέχουν τι ποιότητα μάσκας χρησιμοποιούν, είτε είναι χειρουργικές, είτε είναι υφασμάτινες» σχολίασε.
Tags:
Γκίκας Μαγιορκίνης, COVID-19, πανδημία, μάσκα προστασίας, υφασμάτινη μάσκα, μάσκες, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK