10:18 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με περιστατικά σεξουαλικής βίας στον χώρο του αθλητισμού.

Ολοένα και περισσότερες είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με περιστατικά βίας στον χώρο του αθλητισμού, μετά και τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, που έδωσε το έναυσματα για να ανοίξουν κι άλλα στόματα.

Η ΕΡΤ μεταδίδει την είδηση του βιασμού μίας 12χρονης από τον 47χρονο προπονητή της στην ελληνορωμαϊκή πάλη. Ο άνδρας έχει καταδικαστεί για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια πριν από 4 χρόνια και μέχρι σήμερα παραμένει στη φυλακή. 

Η μητέρα της ανήλικης είχε καταλάβει πως κάτι δεν πήγαινε καλά και όταν ζήτησε από τον προπονητή να απομακρυνθεί από το παιδί της, τότε εκείνος της απάντησε: «κάνεις κακό στο παιδί σου, άφησε την ελεύθερη».

Η συνήγορος της οικογένειας Ειρήνη Μαρούπα, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως «η μητέρα προσπάθησε να σώσει το παιδί της, αυτός δεν το έκανε και ακολούθησε η καταγγελία».

Το παιδί υποβλήθηκε σε εξετάσεις όταν και διαπιστώθηκε ότι είχε ολοκληρωμένες σχέσεις. Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια, με την τελική καταδίκη του 47χρονου. 

Οι γονείς μέσω επιστολής που έστειλαν στην κρατική τηλεόραση σημειώνουν: «Ο προπονητής της εκμεταλλεύτηκε τον παιδικό της ενθουσιασμό και μετέτρεψε την ανάγκη της για αποδοχή, σε σεξουαλική πράξη. 12 ετών ήταν ακόμα παιδί, δεν είχε την ωριμότητα να αποφασίσει τι είναι ωφέλιμο γι’ αυτήν. Αυτή η διαστροφή με την δικαιολογία "τα ήθελε, η ανήλικη" πρέπει να ξεριζωθεί από την ελληνική κοινωνία».

Η δικηγόρος της οικογένειας σημείωσε πως η ομοσπονδία είχε γνώση της υπόθεσης, ωστόσο δεν είχε απομακρυνθεί.

Οι γονείς της ανήλικης καλούν και τους άλλους γονείς να μιλήσουν.

Tags:
κακοποίηση, καταδίκη, σεξουαλική βία, Σοφία Μπεκατώρου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK