19:19 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1676)
0 04
Βρείτε μας

Ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης προτείνει να μπει «κόφτης» στα SMS που θα μπορούν να στείλουν οι καταναλωτές.

«Κόφτη» στα SMS προτείνει ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, μετά και την κοσμοπλημμύρα που σημειώθηκε χθες, Σάββατο, στην αγορά. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δερμιτζάκης δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην αγορά, ωστόσο στάθηκε στις πληροφορίες πως οι καταναλωτές στέλνουν παραπάνω από ένα μήνυμα για να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους.

«Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής» διευκρίνισε. 

«Καταλαβαίνω την ψυχολογική πίεση του κόσμου, δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός» είπε και τόνισε πως είναι θετικό ότι οι πολίτες χθες φορούσαν μάσκες.

«Αυτό που είναι αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος φορούσε σχεδόν 100% μάσκα, κάτι που δεν το είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν κάλο ο κόσμος να φεύγει όταν βλέπει συνωστισμό. Όμως δεν ανησυχεί τόσο πολύ γιατί ήταν έξω και φορούσαν μάσκα».

Δήλωσε πως δεν τον φοβίζει το άνοιγμα της αγοράς, ωστόσο εξέφρασε τον φόβο του για «χαλάρωση στην τρίτη εβδομάδα γιατί ο κόσμος μπορεί να εφησυχάσει επειδή δεν ανέβηκαν τα κρούσματα. Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για τα σχολεία. Και τώρα που δεν πάνε τα παιδιά μη νομίζουμε ότι δεν έχουν συμμετοχή σε μεταδόσεις. Προτιμώ να συναντιούνται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με μάσκες και μέτρα».

Επί του θέματος ερωτήθηκε ο γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος τόνισε πως «πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, να σεβαστεί τον εαυτό του. Μην νομίζει ότι με τα επαναλαμβανόμενα SMS κοροϊδεύει το κράτος, τον εαυτό του κοροϊδεύει».

Θέμα:
Lockdown (1676)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK