11:11 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (282)
0 20
Βρείτε μας

Αποκαλυπτική ήταν, τη Δευτέρα (25/01), η Σοφία Μπεκατώρου τόσο για τον βιασμό που υπέστη όσο και για τον χαμό της αδελφής της, μιλώντας στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου, στον ΑΝΤ1.

Για την υπόθεση του βιασμού της από παράγοντα της ιστιοπλοΐας αλλά και για τον θάνατο της αδελφής της μίλησε, τη Δευτέρα (25/01), η Σοφία Μπεκατώρου που βρέθηκε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω», στον ΑΝΤ1. 

«Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, το τραύμα ήταν βαθύ»

Ερωτηθείσα σχετικά με το γιατί μίλησε τώρα για τον βιασμό της και όχι όταν αυτός έγινε, η Μπεκατώρου είπε πως υπήρχε ομερτά στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) και αποκάλυψε πως «ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, το τραύμα ήταν βαθύ».

Χαρακτηριστικά, η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας είπε:

«Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Το τραύμα ήταν βαθύ. Είχα απωθήσει το συμβάν βαθιά μέσα μου. Ειδικά, τα πρώτα χρόνια δεν το σκεφτόμουν καθόλου γιατί ήξερα ότι δεν θα με άφηνε να λειτουργήσω. Φοβόμουν τις συνέπειες από τη στιγμή που δεν το είχα καταγγείλει αμέσως. Υπήρχε ομερτά στην Ομοσπονδία. Το σύστημα δεν άφηνε κανέναν αθλητή να φωνάξει. Όποιος προσπαθούσε να φωνάξει, ήξερε ουσιαστικά πως δεν θα πρόκειται να βρει το δίκιο του. Έλεγα ψέματα στον εαυτό μου ότι αυτό θα περάσει».

Στη συνέχεια, η ίδια αποκάλυψε πως συνάντησε, ύστερα από χρόνια, τον άνθρωπο που τη βίασε και πρόσθεσε:

«Όταν του μίλησα, χρόνια αργότερα, προσπάθησε να με πείσει ότι δεν ήταν βιασμός. Προσπάθησε να το αρνηθεί. Θέλω να βεβαιωθώ πως δεν θα ξανακάνει κακό σε κανέναν».

Μάλιστα, η ίδια τόνισε πως πήρε την απόφαση να δημοσιοποιήσει τον βιασμό της επειδή «άκουσε σχόλια από έναν πατέρα πως αυτός ο άνθρωπος που την κακοποίησε σεξουαλικά, συνεχίζει να το κάνει στα παιδιά και ένιωσε πως είχε μεγάλη ευθύνη και έπρεπε να μιλήσει».

«Δεν θέλω να πολιτευτώ»

Η Μπεκατώρου, σε άλλο σημείο των δηλώσεών της, αρνήθηκε πως στοχεύει στο να ακολουθήσει την πολιτική.

Ειδικότερα, η ίδια ξεκαθάρισε:

«Δεν θέλω να πολιτευτώ να γίνω ευρωβουλευτής, δεν μπαίνω καν σε αυτή τη διαδικασία. Ποτέ δεν ήταν αυτός ο στόχος μου. Δεν είχα καμία πολιτική στόχευση. Δεν θέλω να απαντήσω σε όλους αυτούς που λένε γιατί όχι τότε. Δεν θέλω να απαντήσω σε κάποιους που είναι ανώνυμοι. Όσοι γνωρίζουν, ξέρουν πως το τραύμα είναι βαθύ. Αυτά τα πράγματα είναι κάτι που είτε τα καταγγέλλεις μετά, αργότερα, είτε καθόλου. Το τώρα έχει να κάνει με το ότι ήθελα να βοηθήσω άλλα κορίτσια».

«Η αδελφή μου πέθανε δύο ημέρες μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν η Μπεκατώρου αναφέρθηκε στον πρόωρο χαμό της αδελφής της, η οποία ήταν -επίσης- αθλήτρια και «έφυγε» από τη ζωή δύο ημέρες αφότου εξασφαλίστηκε η πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ειδικότερα, η Μπεκατώρου ανέφερε:

«Η αδελφή μου ήταν και αυτή αθλήτρια, γνώριζε πολύ καλά πόσο αγαπούσα την ιστιοπλοΐα και το ότι βρέθηκα όλη τη διάρκεια της αρρώστιας της κοντά της, την έκανε και ένιωθε μεγάλη ασφάλεια. Είχε τρέξει πέντε μαραθωνίους και ήταν η πρώτη γυναίκα που είχε τρέξει ironman. Ήταν και εκείνη μεγάλη αγωνίστρια, ήξερε πολύ καλά ότι εκφράζομαι και ζω μέσα από την ιστιοπλοΐα και καταλάβαινε ότι βρισκόμουν μαζί της, γιατί την αγαπούσα. Με προέτρεψε να κυνηγήσω την πρόκριση γι' αυτό, λίγο πριν "φύγει", μου είπε "πήγαινε και αγωνίσου". Όταν πήραμε την πρόκριση, γυρνώντας μου είπε "τα κατάφερες" και, ύστερα από δυο ημέρες, "έφυγε"».
Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (282)
Tags:
ΑΝΤ1, Ενώπιος Ενωπίω, Νίκος Χατζηνικολάου, Σοφία Μπεκατώρου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK