06:13 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2885)
0 04
Βρείτε μας

Τη δική της εκτίμηση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα έδωσε σήμερα, Τρίτη, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Σε περίπου 15 ημέρες εκτιμά πως θα δούμε τα αποτελέσματα του συνωστισμού η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Η κα Παγώνη μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» τόνισε πως θα πρέπει να αυξηθούν τα τεστ και πρέπει να γίνει καλή ιχνηλάτηση. 

Οι υφασμάτινες μάσκες θα παραδοθούν στο τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Θεσσαλονίκη
© Φωτογραφία : «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»

«Πρέπει να ξεπεράσουμε τις 30-35 χιλιάδες τεστ, γιατί τώρα ανοίγουμε σταδιακά και δεν θέλουμε να φτάσουμε τα χάλια της Ευρώπης και της Αμερικής» τόνισε.

Αναφορικά με την πλατφόρμα για τα δωρεάν τεστ σημείωσε ότι υπάρχει επιφυλακτικότητα και φόβος σχετικά με το αν βγουν θετικοί.

«Είναι ο στιγματισμός και ο φόβος του ότι δεν θα ήθελα να είμαι. Δεν έχουμε ξεπεράσει πολλά πράγματα» σημείωσε.

Σχολιάζοντας το θέμα των εμβολίων η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ είπε πως έχουμε αρχίσει να χάνουμε την εμπιστοσύνη μας.

«Ενώ τα περιμέναμε, λένε μείον 60% στην παραγωγή της Pfizer. Αν ισχύει η είδηση για την AstraZeneca ότι στους πάνω από 65 ετών έχει 6% αποτελεσματικότητα, είναι σοβαρό. Μας έχουν μπερδέψει. Έχει δημιουργηθεί άγχος σε όλους μας. Όταν έχουμε στόχο 20-30 Ιουνίου να έχουμε 60% για να κάνουμε σχετική ανοσία και ξαφνικά λένε ότι δεν θα υπάρχουν εμβόλια, καταλαβαίνετε πόσο πίσω πηγαίνουν τα πράγματα» τόνισε.

Σχετικά με τις υφασμάτινες μάσκες υπογράμμισε ότι είναι από συγκεκριμένα υφάσματα και αυτές που μοιράστηκαν στα σχολεία πέρασαν από επιτροπή, ελέγχθηκαν και είδαν τα στρώματα που πρέπει να υπάρχουν στο ύφασμα και τις έστειλαν.

«Επειδή το θέμα το ξεκίνησε η Γαλλία, ο ΠΟΥ είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις υφασμάτινες μάσκες. Είναι ασφαλείς. Αν υπάρχουν αυτοσχέδιες μάσκες, μπορεί να μην είναι σωστές. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να αλλάζουν δύο φορές τη μέρα και πρέπει να πλένονται και να σιδερώνονται. Τα ΜΜΜ χρειάζονται μεγάλη προσοχή. Είναι δύσκολος παράγοντας, δεν είναι εύκολο να τον ελέγξεις. Χρειάζονται περισσότερα λεωφορεία και δρομολόγια μετρό» είπε χαρακτηριστικά

Τέλος, για τις μεταλλάξεις του ιού είπε πως αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι μεταλλάξεις μετά τις αναλύσεις που γίνονται, δείχνουν ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το θέμα του εμβολίου.

«Αν χρειαστεί, μπορεί να γίνει προσαρμογή μέσα σε λίγες ημέρες. Αυτό είναι ενθαρρυντικό. Άρα παρακολουθούμε, βλέπουμε και αναπροσαρμοζόμαστε. Δεν χρειάζεται αυτός ο πανικός».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2885)
Tags:
πανδημία, μετάλλαξη, εμβόλια, εμβόλιο, Ματίνα Παγώνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK