15:01 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης κάνει λόγο για βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με συνεπακόλουθο πνιγμό ως την αιτία θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη.

Για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη κάνει λόγο η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, επικαλούμενη συζητήσεις και πιθανότατα ακόμα και καταθέσεις στοιχείων από ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας της Ερέτριας.

Στην επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, η κα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη επισημαίνει ότι στην περιοχή τα επαγγελματικά σκάφη είναι λίγα και «πολύ λιγότερα από αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος». 

Μάλιστα, ζητά από τον υπουργό να υπάρξουν άμεσες ενέργειες και να επισπευθούν οι έρευνες «για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Σύμφωνα με το MEGA, ο κ. Πλακιωτάκης είχε τηλεφωνική συνομιλία με την κα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη με αφορμή την επιστολή της και δεσμεύθηκε για διερεύνηση σε βάθος.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, έγινε γνωστό ότι το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναφέρει ως αιτία θανάτου του Σήφη Βαλυράκη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με συνεπακόλουθο πνιγμό. 

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας κατά την εξέταση διαπίστωσε τραύματα στην κεφαλή και τον λαιμό, πιθανότατα από την προπέλα του φουσκωτού σκάφους του 77χρονου πολιτικού. 

Από τη νεκροψία δεν προέκυψε κάποιο παθολογικό εύρημα, για παράδειγμα, κάποιο καρδιακό επεισόδιο, που να οδήγησε στην πτώση του μέσα στη θάλασσα, οπότε οι πιθανότερές εκδοχές είναι το ατύχημα ή κάποια λιποθυμία.

Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός την Κυριακή κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας ή «Νησί των Ονείρων» από το λιμενικό σώμα, καθώς είχε βγει βόλτα με το σκάφος του και δεν είχε δώσει σημάδια ζωής για αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα η γυναίκα του να ειδοποιήσει τις Αρχές.

Tags:
ιατροδικαστής, θάνατος, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Σήφης Βαλυράκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK