11:25 01 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Τη δική του οπτική για τις συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη έδωσε ο Γιώργος Σπύρου, πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη και προσωπικός φίλος του αποθανόντος.

Για υπόθεση η οποία ενέχει δράστη έκανε λόγο ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη Γιώργος Σπύρου μιλώντας στο MEGA για τον θάνατο του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη. Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει ο ίδιος, οι πληροφορίες που έχει συλλέξει «δεν βασίζονται μέσα από την ανακριτική διαδικασία». Ωστόσο, είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί καθώς ορισμένοι γνώστες της υπόθεσης απευθύνθηκαν στον ίδιο και κάποιοι άλλοι στις Αρχές.

Όπως αναφέρει, ο Σήφης Βαλυράκης έφυγε με το φουσκωτό του για να ψαρέψει όταν τον προσέγγισε αλιευτικό το οποίο «λογομάχησε μαζί του με άσχημο τρόπο και μάλιστα τον προέτρεψε να φύγει από την περιοχή και να μην ψαρέψει». Σύμφωνα με τον ίδιο, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος είδε τη σκηνή, «αλλά δεν μπόρεσε να προσδιορίσει το αλιευτικό σκάφος».

Ο δικηγόρος δικαιολόγησε τον καβγά λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες ψαράδες οι οποίοι θεωρούν τη θάλασσα ιδιοκτησία τους και ενοχλούνται από ερασιτέχνες».

Στη συνέχεια ο κ. Σπύρου ισχυρίστηκε ότι ο επαγγελματίας ψαράς άρχισε να περιφέρεται γύρω από το σκάφος με αποτέλεσμα τα κύματα να προκαλέσουν την πτώση του Σήφη Βαλυράκη από το δικό του σκάφος.

«Πέφτοντας από το σκάφος του αυτό συνέχισε να κινείται με αργά και ευθεία [...] είναι απίθανο να τον έχει χτυπήσει η προπέλα του δικού του σκάφους. Δεν μπορεί με τη μικρή ταχύτητα που είχε να έχει χτυπηθεί από τη δική του προπέλα» εκτιμά ο κ. Σπύρου.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «ενδεχομένως το άλλο σκάφος δεν αντιλήφθηκε ότι ήταν μέσα στο νερό και τον χτύπησε».  Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος, ο φερόμενος δράστης «είναι βέβαιο πως κατάλαβε ότι προκάλεσε ατύχημα καθώς έβλεπε ένα σκάφος που προχωρούσε χωρίς οδηγό και προφανώς θα είδε και τον Βαλυράκη σε αιμόφυρτη κατάσταση».

Για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, κάνει λόγο και η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, επικαλούμενη συζητήσεις και πιθανότατα ακόμα και καταθέσεις στοιχείων από ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας της Ερέτριας.

Τι αναφέρει το λιμενικό για τις συνθήκες θανάτου

Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζουν οι αξιωματικοί του Λιμενικού που διενεργούν την προανάκριση είναι ότι δεν εμπλέκεται άλλο σκάφος στην υπόθεση. Το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη άρχισε να κάνει κύκλους γύρω από τον εαυτό του και εντέλει αυτό του στοίχισε τη ζωή.

Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, έγινε γνωστό ότι το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναφέρει ως αιτία θανάτου του Σήφη Βαλυράκη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με συνεπακόλουθο πνιγμό. 

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας κατά την εξέταση διαπίστωσε τραύματα στην κεφαλή και τον λαιμό, πιθανότατα από την προπέλα του φουσκωτού σκάφους του 77χρονου πολιτικού. Από τη νεκροψία δεν προέκυψε κάποιο παθολογικό εύρημα, για παράδειγμα, κάποιο καρδιακό επεισόδιο, που να οδήγησε στην πτώση του μέσα στη θάλασσα, οπότε οι πιθανότερες εκδοχές είναι το ατύχημα ή κάποια λιποθυμία.

Tags:
θάνατος, Σήφης Βαλυράκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK