11:55 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Διαψεύδει ο Γιώργος Κιμούλης τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα περί λεκτικής και σωματικής κακοποίησης, με τον ίδιο να σημειώνει ότι έχει καταθέσει μήνυση την οποία και δεν πρόκειται να πάρει πίσω.

Τον έντονο θυμό του εξέφρασε ο Γιώργος Κιμούλης μπροστά στις κατηγορίες της Ζέτας Δούκα για λεκτική και σωματική κακοποίηση πριν μερικά χρόνια στο πλαίσιο συνεργασίας τους. Όπως ανέφερε μιλώντας στο MEGA, έχει καταθέσει μήνυση «την οποία δεν πρόκειται να την πάρω πίσω».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κιμούλης ισχυρίστηκε ότι έχουμε να κάνουμε με μια «υποτιθέμενη εργατική διαφωνία» η οποία θα μπορούσε να λυθεί πηγαίνοντας στην επιθεώρηση εργασίας. 

«Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Αυτό είναι προσωπικό. Έρχεται μετά από 13 χρόνια και περιγράφει ένα γεγονός υπερβάλλοντας και προσθέτοντας γεγονότα» είπε ο ηθοποιός.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν την κλώτσησε, όπως ειπώθηκε, ούτε χρησιμοποίησε ύβρεις. Όπως είπε «η κλωτσιά είναι φοβερό ότι ειπώθηκε, δεν το συγχωρώ, δεν θα πάρω πίσω την αγωγή». 

Στο πλαίσιο αυτό ισχυρίστηκε ότι υποτιμάται το να «χρησιμοποιείται η πράξη της κας Μπεκατώρου και το εκπληκτικό κίνημα του me too για λόγους δυσφήμησης».

Εν κατακλείδι, σημείωσε ότι με τη δική του αγωγή δεν θέλει να αποθαρρύνει άλλες γυναίκες να καταγγείλουν αντίστοιχες περιπτώσεις. 

«Είναι απαράδεκτο όποιος έχει μια διαφορά με κάποιον να βγαίνει και να λέει ότι αυτός με κακοποίησε» κατέληξε ο ηθοποιός.

Ζέτα Δούκα: Ο Κιμούλης με έβρισε και με κλώτσησε

Μιλώντας για τις καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική κακοποίηση, που άρχισαν μετά τη δημοσιοποίηση από τη Σοφία Μπεκατώρου του βιασμού της από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι και η ίδια πριν λίγα χρόνια είχε υποστεί λεκτική αλλά και σωματική βία.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια παράστασης δεχόταν συστηματικά λεκτική βία από τον σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, ενώ μια φορά την κλώτσησε.

Η Ζέτα Δούκα αποκάλυψε ότι ο σκηνοθέτης αυτός ήταν ο Γιώργος Κιμούλης και η παράσταση το «Πιο Κοντά» (Closer) στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Νίκο Ψαρρά και τη Δώρα Χρυσικού, που ανέβηκε στο θέατρο Αθηνών τον χειμώνα του 2008.

«Οι σπουδαίοι άνθρωποι, οι ευφυέστατοι άνθρωποι, όπως είναι και ο ίδιος, δεν σημαίνει ότι στις διαπροσωπικές τους σχέσεις είναι έτσι όπως φαίνονται» σχολίασε. 

«Πήγα εκεί με πάρα πολύ μεγάλη ανυπομονησία να συνεργαστώ με αυτόν τον άνθρωπο, σε αυτό το υπέροχο έργο, με αυτόν τον υπέροχο θίασο και αυτό που βρήκα και συνάντησα όλη τη χρονιά που συνεργάστηκα μαζί του ήταν μία απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία, εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, ο σκηνοθέτης πάνω στη σκηνή «έκανε ό,τι μπορούσε για να αλλάξει τη σκηνοθεσία, να αλλάξει τα λόγια, να προκαλέσει ένα υποκριτικό βραχυκύκλωμα στον άλλον προκειμένου να τα χάσει, που έγινε ακόμα εντονότερο όταν οι κριτικές για μένα ήταν καλές και αυτό τον θύμωσε ακόμα περισσότερο».

Και εκτός σκηνής, όπως ανέφερε, υπήρχαν περιστατικά λεκτικής βίας, «το να λέει "φύγε από δω, κοριτσάκι του πρώτου έτους της Δραματικής Σχολής", "ούτε να σου μιλάω"» και χειρονομίες.

Όπως αποκάλυψε, όταν κατά τη διάρκεια της παράστασης τις μέρες μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, της ζητήθηκε να βγει και να πει στους λίγους θεατές που υπήρχαν στο θέατρο ότι η παράσταση δεν θα γίνει, είπε στον σκηνοθέτη «γιατί δεν βγαίνεις εσύ ως θιασάρχης» και επικεφαλής, η αντίδρασή του ήταν πολύ βίαια:

«Με έβρισε, με κλώτσησε και είπε "ok, πάμε τρίτο κουδούνι"». Παράλληλα, είπε ότι λόγω αυτών των γεγονότων αρρώστησε και ότι κατέρρευσε δύο φορές επί σκηνής.

«Ένας άνθρωπος που μου τσάκισε τόσο πολύ την αξιοπρέπεια και με έκανε να ζήσω υπό καθεστώς φόβου και γνωρίζοντας εκ των υστέρων ότι είναι ο τρόπος του, δεν έχεις κάτι να κάνεις. Για μένα αυτός ο άνθρωπος ήταν σαν να μην υπήρχε» σχολίασε, απαντώντας στο εάν ρώτησε ποτέ τον σκηνοθέτη γιατί έδειχνε αυτή την επιθετική συμπεριφορά εναντίον της.

«Γνωρίζω ότι πάρα πολλοί συνάδελφοί μου έχουν υποστεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και από τον ίδιο και από άλλους και χειρότερα πράγματα και αυτή τη στιγμή αυτό που κάνω είναι να ανοίξω τον δρόμο της προσωπικής και της ονομαστικής ομολογίας» τόνισε η ηθοποιός.
Tags:
καταγγελία, μήνυση, Ζέτα Δούκα, Γιώργος Κιμούλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK