10:07 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

«Δεν φτιάχνουμε εμείς τους νόμους, εμείς τους εκτελούμε» υποστήριξε ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

Ο συνδικαλιστής της Ελληνικής ΑστυνομίαςΣταύρος Μπαλάσκας εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και αναφέρθηκε στην απόφαση για απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων για μια εβδομάδα, στα πλαίσια περιορισμού της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται πως από τις 06:00 σήμερα, 26/01/2021, έως και τις 06:00 την 11η/02/2021, σε όλη την επικράτεια, απαγορεύονται όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, μετά από απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ έχουν προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια ενάντια στα νομοσχέδια Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.

Για τους παραβάτες προβλέπονται τα παρακάτω πρόστιμα:

  • Διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.
  • Διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Όπως είπε ο κ. Μπαλάσκας, αν παρατηρηθούν συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων «στα 101 άτομα θα κόψουμε πρόστιμα», όμως διευκρίνισε πως εκατό-εκατό άτομα σε μπλοκ μπορούν να συγκεντρωθούν, ενώ η σχετική αστυνομική απόφαση ελήφθη «μετά από εισήγηση των ειδικών».

Παράλληλα, ο συνδικαλιστής παρατήρησε πως το τελευταίο διάστημα οι Έλληνες πολίτες δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα και τις υποδείξεις της Πολιτείας. «Ο καθένας θέλει συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, βλέπουμε τον Έλληνα να έχει υπερβολική κόπωση. Και όλο το βάρος πέφτει στην Αστυνομία» υποστήριξε.

Tags:
φοιτητές, μαθητές, αστυνομικοί, αστυνομία, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συναθροίσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK