19:53 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ μετά την αγωγή που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργο Παπαχρήστου.

Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την «έντονη διαμαρτυρία» της στις «αγωγές κατά δημοσιογράφων» ύστερα από την ανακοίνωση πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μήνυσε τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργο Παπαχρήστου για το δημοσίευμα σχετικά με την εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή του, αντιτίθεται στις «ενέργειες πολιτικών προσώπων που καταφεύγουν σε αγωγές κατά δημοσιογράφων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα».

Με την ίδια ανακοίνωση, επαναφέρεται το πάγιο αίτημα για «κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81, ώστε να παύσει, επιτέλους, η βιομηχανία αγωγών, που μοναδικό σκοπό έχουν να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου».

«Τα θέματα που προκύπτουν από τη δημόσια κριτική, η οποία πρέπει πάντα να στηρίζεται στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το 1998 και του Παγκόσμιου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ, δεν πρέπει να επιλύονται στις αίθουσες των Δικαστηρίων».

Tags:
Αλέξης Τσίπρας, μήνυση, ΕΣΗΕΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK