06:27 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Η διαμαρτυρία προγραμματίστηκε παρά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, όπου δίνουν δυναμικό «παρών» φοιτητές και εκπαιδευτικοί, διαδηλώνοντας κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ και κυρίως για τη θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Στο συλλαλητήριο, παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, συμμετέχουν επίσης ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΔΠΤΕ, ενώ εξελίσσεται χωρίς «παρατράγουδα» για την ώρα.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ, αλλά και οχήματα ρίψης νερού βρίσκονται πάντως επί ποδός για να αποτρέψουν οποιοδήποτε επεισόδιο.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, συλλαλητήριο παίρνουν μέρος περίπου 4.000 διαδηλωτές.

«Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο! Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία! Επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!» υπογραμμίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας στο κάλεσμά τους. 

«Εάν νομίζουν ότι με την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων θα σταματήσουν τον αγώνα μας, για να μπορούν ανενόχλητοι να νομοθετούν με πρόσχημα την πανδημία, είναι βαθιά γελασμένοι», προσθέτουν οι φοιτητές.

Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Λόγω της συγκέντρωσης, κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων ήταν η Πανεπιστημίου και η Σταδίου. Ωστόσο, μετά από την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου οι δρόμοι άνοιξαν.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, έκλεισε λίγο μετά τις 9:00 και ο σταθμός του Μετρό «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ». Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις.

Tags:
αστυνομία, Νομοσχέδιο, Νίκη Κεραμέως, ΑΕΙ, φοιτητές, διαδήλωση, εκπαιδευτικοί, συλλαλητήριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK