09:41 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1688)
0 01
Βρείτε μας

Δραματική προειδοποίηση από τον Διευθυντή Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», ο οποίος ζητά το κλείσιμο όλων των σχολείων.

Να κλείσουν όλα τα σχολεία πριν φτάσουμε στην «έκρηξη» ζητά ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων που αναμένεται να εισηγηθεί νέα μέτρα. 

Μετά το άνοιγμα των σχολείων η κινητικότητα έχει υπεραυξηθεί, σημείωσε ο κ. Καπραβέλος στον ΣΚΑΪ, και πρέπει να πάμε σε άμεσο κλείσιμό τους για να μην φτάσουμε να κλείσουμε την αγορά.

«Ήταν υψηλού ρίσκου η απόφαση να ανοίξουμε τα σχολεία, το είχα πει από τις 15 Ιανουαρίου» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει άλλη λύση. «Δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές πριν φτάσουμε στην έκρηξη. Χρειάζεται αυστηροποίηση μέτρων όχι ελέγχων. Σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αθήνα πρέπει αυτή τη στιγμή να επανεξετάσουμε ζητήματα» είπε, χαρακτηριστικά. 

Να σημειωθεί πως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε χθες πως το κλείσιμο των σχολείων δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων.

Κρούσματα σε παιδιά

Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος, έχουν αρχίσει να καταγράφονται κρούσματα σε νεότερες ηλικίες, ωστόσο «δεν έχουν βάρια συμπτωματολογία».

«Υπάρχουν κρούσματα και στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πια ο μύθος ότι τα παιδιά δεν νοσούν. Υπάρχει χαμηλή ανοσία, χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων, δεν είμαστε οπλισμένοι». 

Θέμα:
Lockdown (1688)
Tags:
lockdown, κορονοϊός, Νίκος Καπραβέλος, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK