09:00 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2885)
0 13
Βρείτε μας

Προειδοποίηση από τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ για «έκρηξη» κρουσμάτων στην Αττική σε περίπου μία εβδομάδα, εάν δεν ληφθούν μέτρα.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης μίλησε για τη ραγδαία αύξηση του γονιδιώματος του κορονοϊού που εντοπίζεται στα λύματα της Αττικής, προειδοποιώντας για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Θωμαΐδης σημείωσε πως η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα φτάνει έως και το 200%, γεγονός που προκαλεί ανησυχία. 

Όπως σημείωσε ο καθηγητής, τα στοιχεία δείχνουν πως στην Αττική θα καταγραφεί τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού εντός περίπου επτά ημερών, κάτι που κάνει άμεση την ανάγκη λήψης μέτρων.

Έφερε το παράδειγμα του Νοεμβρίου σημειώνοντας πως μετά τα μέτρα, συγκεκριμένα έξι μέρες μετά την επιβολή τους, η εικόνα στα λύματα βελτιώθηκε αισθητά. 

Σε ερώτηση για το εάν είναι αυτό φυσιολογικό, είπε πως είναι, καθώς στην Αττική συγκεντρώνεται το 40% που πληθυσμού της χώρας. 

Εάν προκρίνει το σενάριο του ολικού lockdown στη χώρα, είπε: «Αυτό που κάναμε τον Νοέμβριο δεν ήταν σκληρό lockdown όπως αυτό του Μαρτίου. Ένα σκληρό lockdown θα ήταν αποτελεσματικό στην ανάσχεση».

Ωστόσο, τόνισε πως αναζητείται μία ισορροπία μεταξύ της αποφυγής της διασποράς αλλά και τη συνέχιση της οικονομικής και σχολικής δραστηριότητας.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2885)
Tags:
Νίκος Θωμαΐδης, Αττική, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK