17:58 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1563)
0 0 0
Βρείτε μας

Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγηθεί σε άτομα από 64 ετών και κάτω όπως αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, στα χνάρια αντίστοιχων αποφάσεων άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Με δύο παράλληλα συστήματα θα προχωρήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» για το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά για τις ηλικίες από 18 έως 64 ετών.

Το ένα σύστημα είναι το υπάρχον με το οποίο διεξάγονται ήδη οι εμβολιασμοί, ενώ δίπλα σε αυτό θα ανοίξει και δεύτερο σύστημα. Το νέο σύστημα θα αφορά στη διενέργεια εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, με πρώτη ηλικιακή κατηγορία την 60-64.

Τα δύο συστήματα δεν θα διασταυρώνονται. Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, κάποιος πολίτης που είναι άνω των 80 ετών θα μπορεί να κλείσει ραντεβού μόνο σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα. 

Οι πολίτες της κατηγορίας 60-64 ετών θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα με εμβόλια AstraZeneca και όχι στα εμβολιαστικά κέντρα των υπόλοιπων κατηγοριών.

Οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 12 Φεβρουαρίου, ενώ η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, όταν θα έχει οριστικοποιηθεί το πλάνο παραδόσεων από την εταιρεία.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε ότι υπάρχει προετοιμασία για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής.

Υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το εμβόλιο της AstraZeneca θα χρησιμοποιηθεί για στις ηλικίες 18-64. 

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα εμβόλιο εξαιρετικής αποτελεσματικότητας. Ο μόνος λόγος που υπάρχει αυτή η απόφαση, είναι ότι δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα στις ηλικίες άνω των 65 ετών, τα οποία αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες.

«Να θυμίσω ότι πολύ μεγάλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, ήδη έχουν διενεργήσει εμβολιασμούς σε πολλές χιλιάδες κόσμου και άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Και δεδομένου ότι θα έχουμε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις ομάδες αυτές μέχρι τα τέλη του μήνα, τότε αναμένεται να αλλάξουμε και την απόφαση αυτή» τόνισε.
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1563)
Tags:
COVID-19, εμβολιασμός, Μάριος Θεμιστοκλέους, κορονοϊός, εμβόλιο, AstraZeneca
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK