22:14 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1528)
0 0 0
Βρείτε μας

Προς νέα παράταση οδεύει το απαγορευτικό στις μετακινήσεις εκτός νομού, καθώς κυβέρνηση και ειδικοί θέτουν στο «τραπέζι» αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μπορεί το Σαββατοκύριακο να φέρνει μαζί του την Άνοιξη και να ευνοεί τις αποδράσεις, ωστόσο οι συνθήκες λόγω κορονοϊού δεν το επιτρέπουν και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα. 

Σήμερα αναμένονται οι νέες ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την πιθανότητα επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων, υπό τον φόβο μιας νέας έξαρσης της πανδημίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, η απαγόρευση στις μετακινήσεις μεταξύ των νομών φαίνεται ότι θα μας «συντροφεύει» για αρκετό καιρό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα και με την τελευταία απόφαση που ισχύει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, «απαγορεύεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εκτός των ορίων της Περιφέρειας».

Εξαιρούνται, μεταξύ άλλων, οι μετακινήσεις για λόγους επαγγελματικούς και υγείας ή για την εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας. Ακόμη, προβλέπονται εξαιρέσεις και για τις μετακινήσεις των φοιτητών. Επίσης, από το μέτρο εξαιρείται η μετακίνηση από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν σήμερα, βρίσκεται και το ενδεχόμενο για τοπικές απαγορεύσεις, όπως η απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ δήμων στην Αττική

Ένα από τα πιθανά σενάρια είναι και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική. 

 

Θέμα:
Lockdown (1528)
Tags:
lockdown, νομός, μετακινήσεις, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK