21:30 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Lockdown (1573)
0 23
Βρείτε μας

Την επιβολή καθολικού lockdown σε Αχαΐα και Χαλκίδα όπου παρατηρείται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, καθώς και λειτουργία του λιανεμπορίου αποκλειστικά με click away εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι προς την κυβέρνηση. Όλα τα μέτρα στο τραπέζι.

Την επιβολή σκληρού lockdown σε Αχαΐα και τη Χαλκίδα εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που ακόμα συνεδριάζει, προς την ελληνική κυβέρνηση.

Το επιδημιολογικό προφίλ των συγκεκριμένων περιοχών έχει επιδεινωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα οι ειδικοί να κρίνουν απαραίτητη την ένταξή στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές και την εφαρμογή ενός αυστηρού lockdown τύπου Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία των ειδικών εισηγείται τη λειτουργία του λιανεμπορίου αποκλειστικά με click away.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΕΟΔΥ χτες κατέγραψε 81 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, σημαίνοντας συναγερμό στους ειδικούς, ενώ εδώ μια εβδομάδα η Πάτρα, μπήκε «στο κόκκινο».

Στραμμένο το βλέμμα στην Αττική

Παράλληλα, οι λοιμωξιολόγοι εστιάζουν στα επιδεινωμένα επιδημιολογικά δεδομένα της Αττικής και έχουν ακόμα όλα τα μέτρα στο τραπέζι με στόχο την ανάσχεση της διασποράς της COVID-19.

Δηλαδή, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να επιβληθεί από τις 18:00 το απόγευμα αντί για 21:00 το βράδυ που ισχύει μέχρι τώρα για τα Σαββατοκύριακα στην πρωτεύουσα, ώστε να μειωθεί η κινητικότητα των πολιτών και ο συγχρωτισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η απαγόρευση αυτή είναι πολύ πιθανόν να εφαρμοστεί από αυτό Σαββατοκύριακο, 6-7 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι δεν φέρεται να υπάρχει ομοφωνία στην επιτροπή σχετικά με την απαγόρευση από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα, καθώς λαμβάνεται υπόψη το πρόβλημα που θα υπάρξει στη λειτουργία του λιανεμπορίου.

Επίσης, όσον αφορά το λιανεμπόριο, στις «κόκκινες» περιοχές, προάγεται η κατάργηση του click inside ή click in shop και η διατήρηση του click away, ενώ αν αλλάξει το ωράριο του νυχτερινού απαγορευτικού, τα καταστήματα θα κατεβάζουν ρολά στις 17:00 το απόγευμα. 

Θέμα:
Lockdown (1573)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, Πάτρα, COVID-19, κορονοϊός, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK