04:57 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1628)
0 02
Βρείτε μας

Ο κύβος ερρίφθη, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική από τις 18:00 θα ισχύσει το Σαββατοκύριακο, όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού και των μέτρων του lockdown.

Η ανησυχία για την εκθετική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού έφερε τελικά την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το Σαββατοκύριακο σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Έτσι, οι κάτοικοι των τριών περιοχών θα πρέπει βρίσκονται στο σπίτι από τις 18:00 αντί στις 21:00 που ισχύει έως σήμερα. Στόχος είναι να μειωθεί η κινητικότητα των πολιτών και ο συγχρωτισμός.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δεν είναι καινούριο, καθώς με αυτήν φλέρταρε η Αττική ήδη από την περασμένη εβδομάδα. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος για τον οποίο επελέγη η εφαρμογής της απογευματινής απαγόρευσης κυκλοφορίας μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Σημειώνεται ότι εξαιρέσεις στην απαγόρευση κυκλοφορίας υπάρχουν για λόγους εργασίας, υγείας και βόλτα κατοικίδιου.

Πώς φτάσαμε στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Είχαν προηγηθεί δραματικές εκκλήσεις των ειδικών για την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στην Αττική και την ανάγκη λήψης αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς.

Ενδεικτικό είναι ότι η ραγδαία αύξηση του κορονοϊού εντοπίζεται στα λύματα της Αττικής, με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκο Θωμαΐδη να προειδοποιεί για τετραψήφιο αριθμό λυμάτων αν δεν ληφθούν μέτρα. 

Στο Λεκανοπέδιο καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες περισσότερα από τα μισά νέα ημερήσια κρούσματα, με τις πιο επιβαρυμένες περιοχές να είναι ο Κεντρικός και Δυτικός Τομέας Αθηνών, η Δυτική Αττική αλλά και ο Νότιος Τομέας Αθηνών.

Πάντως για τα νέα δεδομένα είχε προϊδεάσει ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής Νίκος Σύψας λέγοντας ότι τα στοιχεία είναι καταστροφικά, όχι απλώς ανησυχητικά και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές (σ.σ. από το ολικό lockdown), αν θέλουμε να προλάβουμε τα γεγονότα.

Θέμα:
Lockdown (1628)
Tags:
κορονοϊός, COVID-19, lockdown, Αθήνα, Αττική, απαγόρευση κυκλοφορίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK