00:30 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2885)
0 03
Βρείτε μας

Ξέσπασε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας LSE Ηλίας Μόσιαλος, ζητώντας να μπει «τέλος» στη συνεχόμενη τρομολαγνεία και την καλλιέργεια του φόβου.

Την αγανάκτησή του για τη «συνεχή τρομολαγνεία» και την «καλλιέργεια του φόβου» εκφράζει με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας LSE Ηλίας Μόσιαλος.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής, ζούμε με τον κορονοϊό για έναν περίπου χρόνο, με φόβο και πολλούς περιορισμούς, ενώ προσθέτει πως είναι λογική η κούραση των πολιτών και η επιθυμία τους για επιστροφή στην κανονικότητα.

Όμως, πλέον έχουμε αρκετά αποτελεσματικά εμβόλια και παρά τις καθυστερήσεις στην παραγωγή και τη διανομή τους, τους επόμενους μήνες τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και «θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις θετικές επιπτώσεις των εμβολιασμών και στη χώρα μας και σε άλλες χώρες».

Παράλληλα, ο κ. Μόσιαλος κάνει έκκληση, λέγοντας πως μέχρι τότε «πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να εφαρμόζουμε προσεκτικά τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και της υγείας των δικών μας ανθρώπων, της υγείας όλων των Ελλήνων πολιτών», μαζί «με συνεχή εγρήγορση και προσαρμογή των πολιτικών ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας».

Στη συνέχεια, ο καθηγητής «ξεσπά», διαμηνύοντας πως πρέπει να σταματήσει η συνεχή τρομολαγνεία και η καλλιέργεια του φόβου, καθώς δεν βοηθά σε τίποτα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που χρειάζεται είναι η συνεχής και αντικειμενική ενημέρωση για την πανδημία και τις επιστημονικές εξελίξεις.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες ελπίδας, όχι φόβου» καταλήγει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας LSE.

Δείτε την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

Ζούμε με τον ιό για ένα περίπου χρόνο. Με φόβο και πολλούς περιορισμούς. Είναι λογικό να έχουμε κουραστεί. Να μη θελουμε...

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2885)
Tags:
εμβόλια, εμβόλιο, COVID-19, κορονοϊός, φόβος, τρόμος, Ηλίας Μόσιαλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK