18:39 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2885)
0 05
Βρείτε μας

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για τον περιορισμό της πανδημίας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, που ωστόσο ξεκίνησε με καθυστέρηση.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ληφθούν για να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής και με την ενημέρωση να ξεκινά αργότερα από την καθορισμένη ώρα, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση τις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν.

Ιδιαίτερα, μέτρα ελήφθησαν στην Αττική που παρουσιάζει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Στην ίδια κατηγορία και η Χαλκιδική.

Παράλληλα, οι τομείς που απασχολούν την κυβέρνηση και την Επιτροπή ήταν η οικονομία, τα σχολεία αλλά και του πού και πώς θα λειτουργήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ανησυχία από τα λύματα

Την ανησυχητική κατάσταση στην Αττική είχε «δείξει» το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής ακόμα και από αυτό που είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο στην κορύφωση της πανδημίας, εντοπίζουν οι μετρήσεις, σύμφωνα με τον καθηγητή αναλυτικής Χημείας Νίκο Θωμαΐδη, προσθέτοντας πως η διασπορά στην Αττική είναι εξαιρετικά ανησυχητική και αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένα κρούσματα.

Αλλά και ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου και για την εικόνα στα λύματα στη Θεσσαλονίκη. 

Συγκρίνοντας τη μέση τιμή από τις 11 έως τις 27 Ιανουαρίου, με την τιμή από τις δύο τελευταίες μετρήσεις της 29ης Ιανουαρίου και 1ης Φεβρουαρίου, η αύξηση που παρατηρείται στο ιικό φορτίο των λυμάτων είναι της τάξης του 50%, ενημέρωσε ο κ. Παπαϊωάννου. 

Εν τω μεταξύ προς καθολικό lockdown οδεύουν Αχαΐα και Χαλκίδα όπου παρατηρείται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Μέχρι στιγμής να σημειωθεί, πως δεν γίνεται συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2885)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση, lockdown, Αττική, πανδημία, κορονοϊός, Μέτρα, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK