20:17 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1566)
0 03
Βρείτε μας

Ιδιαίτερης έντασης συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τα μέτρα και τη μορφή που θα έχει το αυστηρότερο lockdown. Τι εξετάζεται για καταστήματα, απαγόρευση κυκλοφορίας και τι θα αναφερθεί για τα σχολεία.

Αποκλίνουσες απόψεις δίνουν διάσταση θρίλερ στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών που θα εισηγηθεί τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, τη λειτουργία των καταστημάτων και το αυστηρότερο lockdown. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, ενδέχεται να καθυστερήσει η έναρξη της ενημέρωσης από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι καθώς η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων συνεχιζόταν και μετά τις 17:00, η καθιερωμένη ενημέρωση θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

Η Αττική και η Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι αποτελούν την εστία αντιπαράθεσης μεταξύ των ειδικών καθώς εξετάζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το Σαββατοκύριακο. Αλλαγές εξετάζονται και ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων καθώς φέρεται ότι προτείνεται η λειτουργία μόνο του click away, ενώ υπάρχουν και αυστηρότερες συστάσεις. 

Τα σχολεία, παρότι δεν σχεδιάζονταν να τεθούν ως ζήτημα, φαίνεται ότι μπήκαν στο τραπέζι. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι επιστήμονες συζητούν το ενδεχόμενο επιβολής γενικού lockdown στην Αττική, δηλαδή να κλείσει η αγορά αλλά και τα σχολεία. 

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00.

Μέχρι στιγμής η μόνη σταθερή απόφαση που υπάρχει είναι το αυστηρό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι πιθανότατα να μην υπάρξουν ανακοινώσεις για Αττική και Θεσσαλονίκη, εφόσον δεν υπάρξει απόφαση, ενώ η κυβέρνηση, όπως μετέδωσε το MEGA, πιέζει να αποφευχθεί μία αναβολή ανακοινώσεων για τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και να ληφθεί σήμερα απόφαση.

Θέμα:
Lockdown (1566)
Tags:
συνεδρίαση, κορονοϊός, σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας, καταστήματα, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK