02:21 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1556)
0 11
Βρείτε μας

«Είναι εύκολο για έναν υγειονομικό να ζητά αυστηρότερα μέτρα, ένα ολικό lockdown. Αν τα κλείσουμε όλα, η πανδημία θα αναχαιτιστεί» τονίζει ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στο MEGA, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση θρίλερ των ειδικών, επεσήμανε πως δεν είναι τόσο φλέγουσα η ανάγκη για υιοθέτηση νέων περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κύριο είναι να πείσουμε τον κόσμο για τη σωστή εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων μέτρων, όπως το πώς να φορά ορθά τη μάσκα και να τηρεί τις αποστάσεις.

Όπως είπε, η «ατομική ευθύνη» είναι ανέκδοτο στα χείλη μερικών, ενώ σε μεγάλο ποσοστό του, ο κόσμος δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας από την COVID-19.

«Αν προσπαθούσε 20% παραπάνω ο καθένας μας να τηρήσει τα μέτρα, θα βελτιωνόμασταν κατά 50% συνολικά σαν κοινωνία» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Παράλληλα, τόνισε πως το νέο βρετανικό στέλεχος δεν κολλάει περισσότερο στα παιδιά, καθώς αυτό το συμπέρασμα είχε εξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο την περίοδο που ήταν ανοιχτά μόνο τα σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 23 νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης, τα οποία συνολικά ανέρχονται σε 228.

Θέμα:
Lockdown (1556)
Tags:
μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, νέα μέτρα, Μέτρα, lockdown, κρούσματα, COVID-19, μετάλλαξη κορονοϊού, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK