10:31 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1601)
0 10
Βρείτε μας

Ο Άγιος Νικόλαος στην Κρήτη αποτέλεσε μια από τις περιοχές που ανησυχούν περισσότερο την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων με αποτέλεσμα να εισηγηθεί αυστηρά μέτρα.

Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Ανάμεσα στις περιοχές που μπαίνουν σε lockdown είναι και ο Άγιος Νικόλαος στην Κρήτη. 

Υπενθυμίζεται πως στο Επίπεδο Β, αυξημένου κινδύνου του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας τέθηκε στο τέλος του μήνα η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Τα νέα μέτρα για τον Άγιο Νικόλαο

Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ είναι τα εξής:

  • Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.      
  • Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.      
  • Αναστέλλεται, επίσης, η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.      

Επίσης:

  • Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους - η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.      
  • Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων.      
  • Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.      
  • Επιπλέον, με δεδομένα τα ευρήματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, στις περιοχές αυτές αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.    
Θέμα:
Lockdown (1601)
Tags:
lockdown, SARS-CoV-2, πανδημία, κορονοϊός, Λασίθι, Κρήτη, Άγιος Νικόλαος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK