00:11 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2885)
0 31
Βρείτε μας

Ανοιχτά παραμένουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας , σύμφωνα με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σημείωσε πως θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Συγκεκριμένα, δεν κλείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, δηλαδή Δημοτικά και Γυμνάσια.

Μάλιστα, τόνισε πως 4 εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων η αναστολή τμημάτων των σχολείων αγγίζει το ποσοστό του 0,29%. 

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Η κα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για επιδείνωση του ιικού φορτίου στην επικράτεια ενώ τα ενεργά κρούσματα περισσότερα από 8.500.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να ξεφύγει. βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες της ΕΕ αλλά η Ελλάδα θα μπει στο κόκκινο αν δεν προσέξουμε« τόνισε.

Σημείωσε δε πως εκθετική αύξηση κρουσμάτων εμφανίζεται στο δήμο Πατρεών και Χαλκιδεών και οι συμμετέχοντες στην Επιτροπή ανησυχούν για μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. 

Ως προς τη μετάδοση σημείωσε πως παρατηρείται ενδοοικογενειακή μετάδοση ενώ εφιστά να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή στους εργασιακούς χώρους

Ιδιαίτερο ρόλο, σύμφωνα με την ίδια παίζουν και οι κρυφές συγκεντρώσεις σε σπίτια καθ΄βς επειδή είναι μυστικές δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση.

Ανησυχεί Αττική και Θεσσαλονίκη

Η καθηγήτρια επανέλαβε πως την Επιτροπή ανησυχεί ιδιαίτερα η Αττική καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν στο 60% την πρώτη εβδομάδα το μερικού lockdown. Προβληματισμός επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη τα κρούσματα την πρώτη εβδομάδα το μερικού lockdown αυξήθηκαν στο 35%.

Επίσης, αύξηση των νοσηλευόμενων παρατηρείται σε όλη τη χώρα, και κυρίως στην Αττική. Να σημειωθεί πως κατά μέσο όρο σε όλη την επικράτεια γίνονται 150 εισαγωγές ανά μέρα, 70 από τις οποίες στην Αττική.

Μάλιστα, στην Αττική η πληρότητα σε απλές κλίνες φτάνει στο 52% και 63% στις μονάδες COVID.

Η πορεία του εμβολιασμού

Η κα Παπαευαγγέλου τόνισε πως παραμένουν 8 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στους ευπαθείς ενώ σημείωσε πως η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε τρίτο κύμα, τουλάχιστον όχι ακόμα.

«Είναι προτιμότερο να κυκλοφορούμε με τις μάσκες και να διατηρήσουμε κάποιες δραστηριότητες» σημείωσε.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2885)
Tags:
Βάνα Παπαευαγγέλου, εμβόλιο, εμβόλια, lockdown, Μέτρα, Αττική, πανδημία, σχολεία, σχολείο, Γυμνάσια, Γυμνάσιο, δημοτικό σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK