17:36 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1566)
0 06
Βρείτε μας

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το Σαββατοκύριακο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική καθώς και λειτουργία των καταστημάτων μόνο με click away ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μόνο με click away θα λειτουργούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά το Σάββατο. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 μπαίνει σε ισχύ αύριο, Σάββατο 6 Φεβρουαρίου και θα ισχύει για το Σαββατοκύριακο. 

«Κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί» σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά.

Έτσι, αύριο ανοιχτά θα είναι μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα. «Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα» ανέφερε.  

Στις ανακοινώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι τα αυστηρότερα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή για τον περιορισμό των μετακινήσεων καθώς παρατηρείται επιβάρυνση των συγκεκριμένων τριών περιοχών.

Περαιτέρω, η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα, ενώ η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου). 

Σε σχέση με τα σχολεία, τα Λύκεια θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση, ενώ στις υπόλοιπες βαθμίδες τα μαθήματα θα γίνονται διά ζώσης.

Τι ισχύει για τα κομμωτήρια - νυχάδικα

Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, μανικιούρ - πεντικιούρ παραμένουν ανοιχτά και λειτουργούν όπως σήμερα, αποκλειστικά με ραντεβού.

Το ίδιο ισχύει για τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Αναλυτικά οι υπηρεσίες που μένουν ανοιχτές είναι: κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. 

Και αυτες υπηρεσίες θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά.      

Οι χώροι λατρείας, εκκλησίες, λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα. 

Οι τρεις αυτές περιοχές, Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, καθώς και οι πέντε περιοχές μεγάλου αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου, Πάτρα, Χαλκίδα, Μύκονος, Σαντορίνη και Άγιος Νικόλαος παραμένουν σε καθεστώς καθημερινής επιδημιολογικής παρατήρησης και η εξέλιξη της πανδημίας θα αξιολογείται καθημερινά, σε τακτικές τεχνικές συσκέψεις και σε συνάρτηση τόσο των καθημερινών επιδημιολογικών δεδομένων όσο και των αποτελεσμάτων των ιχνηλατήσεων των κρουσμάτων και των στενών τους επαφών.

Η Πάτρα και άλλες τέσσερις περιοχές σε βαθύ «κόκκινο» - Τα μέτρα

Πιο αυστηρό είναι το lockdown που θα ισχύσει από το Σάββατο στην Πάτρα, με σκοπό να επιπεδωθεί η επιδημιολογική της καμπύλη και να μειωθεί το ιικό της φορτίο που βρίσκεται «στα ύψη».

Τα μέτρα που ισχύουν σε Πάτρα, Θήρα, Μύκονο, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο Κρήτης από αύριο, Σάββατο 06:00 το πρωί, είναι τα ακόλουθα:

  • Αναστέλλεται το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικές μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, ΚΤΕΟ και των πρακτορεία ΟΠΑΠ.
  • Ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.
  • Τα σχολεία θα λειτουργούν μόνο με τηλεκπαίδευση. Εξαίρεση αποτελούν τα Δημοτικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Θήρα και Μύκονο.
  • Η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.    
  • «Λουκέτο» στα δικαστήρια.

Επίσης:

  • Απαγορεύεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.
  • Αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

Τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν, όπως και σε όλη τη χώρα, με τη μέθοδο του take away και του delivery. Όσον αφορά στο take away, υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν αποτελεί αυτοτελή λόγο μετακίνησης.

Θέμα:
Lockdown (1566)
Tags:
click in shop, click inside, click away, καταστήματα, κορονοϊός, COVID-19, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK