14:47 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1542)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα καταστήματα του λιανεμπορίου αλλά και τα σούπερ μάρκετ θα προχωρήσουν σε αλλαγές του ωραρίου τους ανάλογα με τον τρόπο επιδημιολογικής επιτήρησης στα οποία εντάσσονται.

Αλλαγές στο ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, των σούπερ μάρκετ αλλά και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων

 ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις διαφοροποιείται το ωράριο αλλά και η λειτουργία των καταστημάτων ανάλογα με τον τρόπο επιδημιολογικής επιτήρησης στις περιοχές που εντάσσονται οι επιχειρήσεις.

Περιοχές σε αυστηρό lockdown

Περαιτέρω περιοριστικά μέτρα στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, λαμβάνοντας υπόψιν την απαγόρευση κυκλοφορίας (05:00-18:00):

Σε αυτές τις περιοχές:

 • Αναστέλλεται πλήρως η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.
 • Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ (07:00-17:00), τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

Κόκκινες περιοχές

Στις κόκκινες περιοχές, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη (εκτός Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής) ισχύουν τα παρακάτω μέτρα, λαμβάνοντας υπόψιν την απαγόρευση κυκλοφορίας (05:00-18:00):

 • Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away γενικά (σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για καθημερινές και Σάββατα).
 • Λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστήματα προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού, click in shop, (σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για καθημερινές και Σάββατα).
 • Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.
 • Σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων (07:00-17:00) και φαρμακεία.

Να σημειωθεί πως στις κόκκινες περιοχές, από αύριο και για επτά ημέρες είναι και ο δήμος Εορδαίας, ο δήμος Θηβαίων, ο δήμος Τανάγρας, ο δήμος Σπάρτης, ο δήμος Ζακύνθου, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο δήμος Ρεθύμνης, ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού, ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ο δήμος Τεμπών. 

Η εξαίρεση σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Για τις περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής λαμβάνονται από τις 6 Φεβρουαρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα μέτρα, που τις διαφοροποιούν από τις άλλες κόκκινες περιοχές. Επίσης κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν ως εξής:

 • Το λιανεμπόριο θα λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο.
 • Κλειστά θα είναι τα καταστήματα το Σάββατο.
 • Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει μόνο με τη μέθοδο του click away. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.
 • Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
 • Η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).      

Οι τρεις αυτές περιοχές, Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, καθώς και οι πέντε περιοχές μεγάλου αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου, Πάτρα, Χαλκίδα, Μύκονος, Σαντορίνη και Άγιος Νικόλαος παραμένουν σε καθεστώς καθημερινής επιδημιολογικής παρατήρησης και η εξέλιξη της πανδημίας θα αξιολογείται καθημερινά, σε τακτικές τεχνικές συσκέψεις και σε συνάρτηση τόσο των καθημερινών επιδημιολογικών δεδομένων όσο και των αποτελεσμάτων των ιχνηλατήσεων των κρουσμάτων και των στενών τους επαφών.

Θέμα:
Lockdown (1542)
Tags:
ωράριο σούπερ μάρκετ, ωράριο καταστημάτων, ωράριο, lockdown, κορονοϊός, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Αττική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK