23:16 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Δείτε αναλυτικά τι θα ισχύει για τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα από την επόμενη εβδομάδα, μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Την επιβολή περαιτέρω περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή (05/02) ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα για πολλές περιοχές της Ελλάδας «χτύπησαν» κόκκινο και ως εκ τούτου το αυστηρό lockdown ήταν μονόδρομος.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε νέα σκληρότερα μέτρα για τους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης, οι οποίοι από το Σάββατο (06/02) μπαίνουν σε αυστηρό lockdown.

Στο πλαίσιο αυτού, αναστέλλεται, η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων, αλλά και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία στις περιοχές αυτές θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Εξαίρεση αποτελούν τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στους δήμους Μυκόνου και Θήρας, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

Όσον αφορά στις περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ισχύει η αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των Λυκείων, ενώ οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες, αλλά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με φυσική παρουσία.

Παράλληλα, στις «κόκκινες περιοχές», από αύριο το πρωί θα ανήκουν: ο Δήμος Εορδαίας, ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Τανάγρας, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Ζακύνθου, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο Δήμος Ρεθύμνης, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ο Δήμος Τεμπών.

Σε αυτές τις περιοχές αναστέλλεται, επίσης, η διά ζώσης λειτουργία των Λυκείων, τα οποία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Κανονικά θα λειτουργούν όλες οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Tags:
Γυμνάσιο, Γυμνάσια, Λύκειο, Λύκεια, δημοτικό σχολείο, lockdown, κορονοϊός, Μέτρα, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK