10:20 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2891)
0 20
Βρείτε μας

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Πωλητών Λαϊκών Αγορών καθώς, με ανακοίνωσή της που εκδόθηκε την Παρασκευή (05/02), χαρακτηρίζει ως «λάθος» την αναστολή των λαϊκών αγορών τα Σαββατοκύριακα σε ορισμένες περιοχές ως μέτρο προστασίας από τη νόσο COVID-19.

Τα νέα αυστηροποιημένα μέτρα προστασίας που ανακοινώθηκαν, την Παρασκευή (05/02), για την ανάσχεση της νόσου COVID-19 προκάλεσαν την αντίδραση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Πωλητών Λαϊκών Αγορών καθώς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποίησε πως οι λαϊκές αγορές τίθενται σε αναστολή τα Σαββατοκύριακα στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, αρχής γενομένης από το επόμενο (13-14/02). 

Έτσι, με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε την Παρασκευή (05/02), η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Πωλητών Λαϊκών Αγορών χαρακτηρίζει ως «λάθος» τη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία επισημαίνει:

«Επανειλημμένα με έγγραφα ενημερώναμε την "Πολιτική Προστασία" και το Υπουργείο Ανάπτυξης ότι το μέτρο αυτό έφερνε αντίθετα αποτελέσματα και συνωστισμό. Σε ανοιχτούς χώρους η μετάδοση είναι πολύ μικρότερη απ' ό,τι σε κλειστούς χώρους. Η απόφαση για κλείσιμο, το επομένο Σάββατο, των λαϊκών είναι το δεύτερο λάθος και στέλνει το καταναλωτικό κοινό για ακόμα μια φορά στους χώρους που η μετάδοση είναι σίγουρα μεγαλύτερη».

Ακόμα, η Ομοσπονδία ζητά άμεσα συνάντηση τόσο με την Πολιτική Προστασία όσο και με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2891)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, λαϊκές αγορές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK