19:05 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1659)
0 03
Βρείτε μας

«Χθες συζητούσαμε για 7-8 ώρες. Συνυπολογίσαμε και τη δυνατότητα της κοινωνίας να αντέξει τα νέα μέτρα. Χθες συζητήθηκαν τα πάντα, ήταν κρίσιμη συνάντηση» εξήγησε ο κ. Βατόπουλος.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη μίλησε για τα χθεσινά μέτρα που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση.

«Προσπαθούμε να αποφύγουμε το τρίτο κύμα. Υπάρχει τάση ανόδου και τα μέτρα αποσκοπούν στο να ανακοπεί η αύξηση, για να μη γίνει ανεξέλεγκτη. Το στοίχημα είναι αυτό, να πιάσουν τα μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά σε εμφάνισή του στο ΟΡΕΝ.

Στόχος της επιτροπής ήταν να εξεταστεί η δυνατότητα της κοινωνίας να αντέξει τα νέα μέτρα, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο αυστηροποιήθηκαν οι περιορισμοί καθώς δεν εφαρμόστηκαν επαρκώς τα μέτρα και αυξήθηκαν τα κρούσματα.

«Σκεφτήκαμε ότι στα σχολεία είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση, σε αντίθεση με το να μένουν σπίτι και να βγαίνουν στα πάρκα. Περισσότερο μεταδίδουν τον ιό απ' ότι φαίνεται οι γονείς στα παιδιά και όχι τα παιδιά στους γονείς», σημείωσε ο ειδικός.

Θέμα:
Lockdown (1659)
Tags:
Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Αττική, απαγόρευση κυκλοφορίας, μέτρα προστασίας, νέα μέτρα, Μέτρα, COVID-19, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK