15:58 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 30
Βρείτε μας

Από καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, με την υπουργό Πολιτισμού να αποδέχεται την παραίτησή του.

Σύμφωνα με την επιστολή παραίτησής του, ο Δημήτρης Λιγνάδης παραιτείται έπειτα από φήμες και αναφορές στο πρόσωπό του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης χαρακτήρισε τις φήμες ως «προσωπικές επιθέσεις» μιλώντας για σκοπιμότητες.

Όπως αναφέρει θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του κατά όσων τον έχουν στοχοποιήσει.

«Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε προ ολίγου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μερικές μέρες πριν, ο Δημήτρης Λιγνάδης, είχε διαψεύσει σχετικά δημοσιεύματα και ανάρτηση δημοσιογράφου στα social media που τον παρουσίαζαν να παραιτείται.

Τότε, σχετική ανακοίνωση είχε εκδώσει και το υπουργείο Πολιτισμού.

Το Sputnik επικοινώνησε με τον κ. Λιγνάδη ο οποίος είπε ότι δεν θέλει να προσθέσει κάτι παραπάνω, πέρα από τα όσα αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ενημέρωση από την υπουργό Πολιτισμού

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανακοίνωσή του ζητά εξηγήσεις από την υπουργό Πολιτισμού και συγκεκριμένα για ποιο λόγο έκανε τελικά δεκτή την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Η κα Μενδώνη για να καλύψει τον κ. Λιγνάδη είχε μιλήσει για φήμες και είχε δεσμευτεί πως θα εξετάσει κάθε ενδεχόμενο εάν υπάρξει επώνυμη καταγγελία.
Αφού για δύο εβδομάδες η κα Μενδώνη έκανε τα στραβά μάτια για την προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, σήμερα ξαφνικά, ενώ δεν υπήρξε καμία επώνυμη καταγγελία παρά μόνο μία ανώνυμη και ανατριχιαστική μαρτυρία ενός θύματος βιασμού στο 2020mag.gr που δεν κατονομάζει το δράστη, έκανε δεκτή την παραίτησή του. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για τραγική σύμπτωση. Περιμένουμε από την κα Μενδώνη πλήρη ενημέρωση, γιατί έκανε δεκτή την παραίτηση».

Ποιοι είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο

Με την ανακοίνωση της παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη, άρχισαν να κυκλοφορούν ονόματα που θα μπορούσαν να αναλάβουν του στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Τα δύο πιο ηχηρά ονόματα είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια του ιστορικού θεάτρου Τέχνης, Μαριάννα Κάλμπαρη και ο Δημήτρης Τάρλοου, ιδρυτής του Θεάτρου Πορεία.

Τέλος, ακούγεται και το όνομα του Θοδωρή Αθερίδη που πάντως δεν έχει δοκιμαστεί διοικητικά.

Σε κάθε περίπτωση, με νωπή την απόφαση παραίτησης του κ. Λιγνάδη, οι τελικές αποφάσεις για τον επόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου μένει να συζητηθούν από τους αρμόδιους.

Δείτε τη φωτογραφία:

Η επιστολή παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη
© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου Υπουργείου Πολιτισμού
Η επιστολή παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη
Tags:
Εθνικό Θέατρο, Δημήτρης Λιγνάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK