10:38 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2892)
0 13
Βρείτε μας

Ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας Ν. Θωμαΐδης μίλησε για τις μεταλλάξεις του ιού και τη διασπορά που παρατηρείται στην κοινότητα.

Για την αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική μίλησε ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το ιικό φορτίο ξεπέρασε το 200% συγκριτικά με την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας λόγο για διασπορά στην Αττική.

Παράλληλα, παρατήρησε εκτεταμένη διασπορά στην Αττική, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, ενδέχεται να συνδέεται με τα στελέχη που είναι πιο μεταδοτικά.

Παναγιωτακόπουλος: Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της επιδημίας

Ορισμένες χώρες θεώρησαν ότι δεν έχουν επαρκή δεδομένα δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γ. Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας για το εμβόλιο της AstraΖeneca.

Τόνισε, ωστόσο ότι είναι το τρίτο εμβόλιο που πήρε έγκριση από τον ΕΜΑ κι ένα τέταρτο βρίσκεται υπό αξιολόγηση.

Σχολιάζοντας τα μεταλλαγμένα στελέχη εξήγησε πως δεν σχετίζονται με την αυξημένη θνητότητα, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σχετίζονται με την αυξημένη, σε σχέση με το διάστημα προ 15 ημερών, διασπορά στα σχολεία.

«Ενδεχομένως να οφείλεται στη μετάλλαξη, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν τηρούνται τα μέτρα», δήλωσε σχετικά ο καθηγητής.

Τέλος, υπογράμμισε πως βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της επιδημίας ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν δεδομένα που επηρεάζουν τη μεταδοτικότητα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2892)
Tags:
μετάλλαξη, SARS-CoV-2, ιός, λύματα, Αττική, Ελλάδα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK