20:34 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Φόβοι ότι ο κορονοϊός έφθασε στα σπίτια μετά τα 65 κρούσματα στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας.

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για τη διασπορά του κορονοϊού στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων.

Στις 29 Ιανουαρίου μία εργαζόμενη βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να υποβληθούν μοριακά τεστ στους συναδέλφους της και τα παιδιά. Αφού μάλιστα εντοπίστηκαν 10 ακόμη κρούσματα σε εργαζόμενους και άλλα 7 σε παιδιά, από την ιχνηλάτηση σε γονείς και στενές επαφές, βρέθηκαν άλλα 15, φθάνοντας τα 32, πριν ακολουθήσουν άλλα 34.

Την ίδια ώρα ωστόσο λόγω του γεγονότος ότι πολλά από τα παιδιά του νηπιοτροφείου φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της περιοχής, σήμανε συναγερμός, αφού υπάρχουν φόβοι ότι ο κορονοϊός μπορεί να έφθασε μέχρι τα σπίτια μολύνοντας ηλικιωμένους.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να κλείσουν το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Σχολείο, αν και όλα τα παιδιά πάντως είναι ασυμπτωματικά.

Την ίδια ώρα, αναμένονται με αγωνία τα αποτελέσματα από τα 170 δείγματα που πήρε την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ από εργαζόμενους, φιλοξενούμενα παιδιά, αλλά και νήπια που πηγαίνουν στο νηπιοτροφείο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η Καλλιθέα «φλερτάρει» πλέον με το «κόκκινο» και ως εκ τούτου γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να πει «φρένο» στη διασπορά, ενώ τις επόμενες μέρες θα διενεργηθούν περαιτέρω έλεγχοι στην περιοχή.

Tags:
δημοτικό σχολείο, lockdown, καραντίνα, πανδημία, σχολεία, σχολείο, COVID-19, κορονοϊός, Καλλιθέα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK