01:37 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Τι είπε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος για το εμβόλιο της AstraZeneca και την «αναποτελεσματικότητά» του σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών.

Για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στις μεταλλάξεις του κορονοϊου μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο έχει προκαλέσει προβληματισμό σχετικά με την «αναποτελεσματικότητά» του, τόσο σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών όσο και στις μεταλλάξεις του ιού, ο κ. Παναγιωτακόπουλος υπογράμμισε ότι «ορισμένες χώρες θεώρησαν πως δεν έχουν επαρκή δεδομένα», ενώ είναι το τρίτο εμβόλιο που πήρε έγκριση από τον ΕΜΑ.

Παράλληλα, μιλώντας στον ANT1, σημείωσε ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη δεν σχετίζονται με την αυξημένη θνητότητα, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνδέονται με την αυξημένη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία.

«Ενδεχομένως να οφείλεται στη μετάλλαξη, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν τηρούνται τα μέτρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ερωτηθείς, τέλος, αν προβλέπεται περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε πως βρισκόμαστε σε μια «κρίσιμη καμπή της επιδημίας», εξηγώντας ότι «υπάρχουν δεδομένα που επηρεάζουν τη μεταδοτικότητα».

Tags:
σχολεία, σχολείο, κρούσματα σήμερα, κρούσματα, μετάλλαξη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK