21:47 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2885)
0 14
Βρείτε μας

Η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε στην εξέλιξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού και τον στόχο της ανοσίας του πληθυσμού.

Για τη δυνατότητα να επιτευχθεί ανοσία 75% στον πληθυσμό εφόσον συνεχίσει η προμήθεια εμβολίων στην Ελλάδα σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, έκανε λόγο η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλλου. 

Η ίδια χαρακτήρισε σημαντικό παράγοντα τα εμβόλια για να δούμε φως στην άκρη του τούνελ, ενώ μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 3% του πληθυσμού.

«Αν συνεχίσει η προμήθεια των εμβολίων στη χώρα μας όπως μας έχουν υποσχεθεί, μπορούμε το καλοκαίρι να πετύχουμε το ποσοστό του 75% για την ανοσία, μέχρι το καλοκαίρι» ανέφερε.

Υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει να φτάσουμε αυτό το 75% και «να μη χάσουμε χρόνο δίνοντας “πόντους” στο αντιεμβολιαστικό κίνημα». 

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και τους άνω των 65 ετών ξεκαθάρισε ότι δεν προκαλεί τοξικότητα και ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή 7.500 εθελοντές άνω των 65 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca. 

«Όλοι μας πρέπει να σκεφτόμαστε ότι το εμβόλιο μπορεί να με προφυλάξει από το να πεθάνω από COVID-19 ή να βρεθώ νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ» τόνισε η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις και την κάλυψη που προσφέρουν τα εμβόλια ανέφερε ότι «για τη βρετανική μετάλλαξη Pfizer, Μoderna και AstraZeneca είπαν ότι προφυλάσσουν… Για το νοτιοαφρικανικό στέλεχος του ιού είπαν η Moderna και η Pfizer ότι το εμβόλιό τους το καλύπτει».

«Ξέρουμε για τις μεταλλάξεις ότι μεταδίδονται κατά 20% γρηγορότερα και παντού. Δεν αρρωσταίνεις όμως βαρύτερα και δεν έχεις μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνεις» ξεκαθάρισε η κα Γιαμαρέλλου.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2885)
Tags:
COVID-19, εμβόλια, μετάλλαξη κορονοϊού, κορονοϊός, ανοσία, Ελένη Γιαμαρέλλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK