15:50 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τον μεταβατικό διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο καλείται να ορίσει το ΔΤ της πρώτης σκηνής στη χώρα μετά την παραίτηση Λιγνάδη.

Αυτή την ώρα συσκέπτεται εκτάκτως το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου, κεκλεισμένων των θυρών, για να ορίσει το πρόσωπο που θα τελεί χρέη διευθυντή κατά τη μεταβατική περίοδο, έως ότου το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του παραιτηθέντα Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι πιθανότητες μοιράζονται μεταξύ του προέδρου του ΔΣ Βασίλη Πουλαντζά και της διευθύντριας της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Δηούς Καγγελάρη.

Οι δυο αναπληρωτές διευθυντές, βάσει του καταστατικού του Εθνικού, με τη λήξη συνεργασίας του διευθυντή με το θέατρο παύονται. Το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου θα είναι σε στενή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Τα ονόματα που συζητούνται για την αντικατάσταση Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο

«Άρωμα γυναίκας» φαίνεται πως θα έχει η διαδοχή στο τιμόνι της πρώτης κρατικής σκηνής, καθώς ολοένα και περισσότερο ενισχύεται η συζήτηση προς αυτή την κατεύθυνση, με τα γυναικεία ονόματα που επικρατούν να είναι καταρχάς της Κάτιας Δανδουλάκη και εν συνεχεία της Μαριάννας Κάλμπαρη, μια εκ των οποίων -εφόσον δεχτεί- θα αναλάβει να καλύψει και τον υπόλοιπο ενάμιση χρόνο της θητείας του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος σήμερα δεν εμφανίστηκε καθόλου στο Εθνικό Θέατρο.

Τις τελευταίες ημέρες έτρεχε ασθμαίνων πάντως να προλάβει να υπογράψει τις συμβάσεις για το ρεπερτόριο του καλοκαιριού, που ήταν ήδη έτοιμο.

Συνεδριάζει το Πειθαρχικό του ΣΕΗ 

Πληροφορίες θέλουν σήμερα, πρώτη ημέρα συνεδρίασης του Πειθαρχικού του ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών) για τις καταγγελίες των Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη, για σεξουαλική παρενόχληση, να έχουν γίνει και καταγγελία και να έχει ζητηθεί και αυτεπάγγελτη παρέμβαση στον εισαγγελέα σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, από δύο διαφορετικά πρόσωπα.

Tags:
ΣΕΗ, Εθνικό Θέατρο, σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική κακοποίηση, Δημήτρης Λιγνάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK