14:45 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Στη Εισαγγελία της Αθήνας έφτασε η πρώτη μήνυση κατά γνωστού πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη από θύμα που καταγγέλλει βάναυση σεξουαλική κακοποίηση.

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση βάναυσης σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος τότε 15χρονου από γνωστό σκηνοθέτη του θεάτρου έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε.

Πρόκειται για την πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τη μήνυση δεν υπέβαλλε το πρόσωπο το οποίο είχε πρόσφατα αναφερθεί στον γνωστό σκηνοθέτη περιγράφοντας την εμπειρία του σε συνέντευξη. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την περιγραφή του άνδρα, όταν ήταν 19 ετών υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον πασίγνωστο σκηνοθέτη, στα χέρια του οποίου έζησε τον εφιάλτη όταν τον επισκέφθηκε στο σπίτι του για μια οντισιόν.

Μήνυση για βιασμό, αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια

Ο μηνυτής, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο, καταγγέλλει επίσημα, καταξιωμένο πρόσωπο για αδικήματα τα οποία, σύμφωνα με το δικόγραφο που κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, διαπράχθηκαν σε βάρος του πριν περίπου 15 χρόνια και ενώ ο ίδιος ήταν 15 ετών.

Σύμφωνα με τη μήνυση, οι πράξεις που αποδίδει στον καλλιτέχνη αφορούν σοβαρότατα αδικήματα, όπως αυτά του βιασμού, της αποπλάνησης και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Μετά την υποβολή της μήνυσης ανοίγει ο δρόμο επίσημης έρευνας από τη Δικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν έμφυλη βία και παρενοχλήσεων στον χώρο του θεάματος. Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, η πρώτη κίνηση του εισαγγελικού λειτουργού που θα χειριστεί τη μήνυση, θα είναι να διαπιστώσει αν τα καταγγελλόμενα αδικήματα έχουν παραγραφεί ή όχι.

Tags:
εισαγγελέας, μήνυση, θέατρο, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική βία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK