18:42 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Το Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου αναφέρει ότι πληροφορήθηκε για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του, ενώ τονίζει την ανάγκη για πλήρη διαλεύκανση κάθε ζητήματος που έχει τεθεί άμεσα ή έμμεσα.

Διαβεβαιώσεις ότι το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου δεν είχε και δεν έχει καμία αναφορά περιστατικού ή καταγγελία στην οποία να κατονομάζεται ή να ενέχεται προσωπικά ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά τη θητεία του ή πριν από αυτή, παρέχει με ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει το Δ.Σ. πληροφορήθηκε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη «και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες που παρέσχε στο Εθνικό Θέατρο», ενώ όπως και ο ίδιος δηλώνει «το συμφέρον του Εθνικού Θεάτρου επιτάσσει αυτή τη στιγμή την πλήρη διαλεύκανση κάθε ζητήματος, αμέσως ή εμμέσως τιθέμενου, από τη Δικαιοσύνη ή κάθε άλλη αρμόδια αρχή».

Σε ό,τι αφορά τυχόν καταγγελίες ή αναφορές, αφού επισημαίνει ότι δεν υπήρξε καμία στην οποία να κατονομάζεται ή να ενέχεται ο κ. Λιγνάδης επισημαίνει πως «είναι αυτονόητο ότι αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί, θα είχαμε σπεύσει να τη διερευνήσουμε ενεργοποιώντας τις νόμιμες διαδικασίες». 

Αναφορικά με την πρόσληψη του συγγενή του κ. Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο δηλώνει ότι «αυτή πραγματοποιήθηκε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή στο πλαίσιο άσκησης αποκλειστικής αρμοδιότητάς του». 

«Σε περίπτωση που προκύψει ερευνητέο αντικείμενο που ανάγεται στη θητεία του κ. Λιγνάδη ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Θεάτρου ή της Δραματικής Σχολής του, το Διοικητικό Συμβούλιο τίθεται στη διάθεση οποιουδήποτε αρμόδιου οργάνου της ελληνικής Πολιτείας για την πλήρη αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση τυχόν ευθυνών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, τονίζει ότι ανάλογα θα πράξει και για κάθε άλλο πρόσωπο που συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το Εθνικό Θέατρο «και για το οποίο ήθελε παρ’ ελπίδα προκύψει -από τις προσήκουσες διαδικασίες- ότι έχει παραβιάσει τον νόμο ή έχει υπερβεί το ρόλο του». 

Σχετικά με την ανακοίνωση των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής, υπενθυμίζει την πρόσκληση της Διευθύντριας της Σχολής να εξατομικευθεί αμέσως κάθε καταγγελία με κάθε πρόσφορο τρόπο.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο ενθαρρύνει και προστατεύει την αναφορά κάθε σχετικού περιστατικού» σημειώνεται. 

Διαμηνύει ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο ως θεσμικό όργανο διοίκησης του μεγαλύτερου θεατρικού οργανισμού της πατρίδας μας στέκεται σθεναρά απέναντι σε κάθε προσβολή της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, γενετήσιας ή μη, και στην άσκηση αθέμιτης επιρροής. Το Διοικητικό Συμβούλιο φυσικά ενθαρρύνει κάθε σχετική δημοσιοποίηση και την επακόλουθη διαλεύκανση κάθε υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη. Όπως είναι αυτονόητο, αυτό πρέπει να γίνεται με πλήρη σεβασμό στις νομοθετημένες διαδικασίες και στο τεκμήριο της αθωότητας».

Θέτει το όργανο στη διάθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και κάθε δημόσιας Αρχής για τις αναγκαίες συμπράξεις ακόμη και νομοθετικές πρωτοβουλίες «που θα εγγυηθούν την αλήθεια, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία όχι μόνο στο ελληνικό Θέατρο, αλλά και στην ελληνική κοινωνία συνολικά».

Tags:
καταγγελία, παραίτηση, Δημήτρης Λιγνάδης, Εθνικό Θέατρο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK