05:48 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Εάν ανοίξει η υπόθεση «τραγούδι» θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα, τόνισε ο Γιώργος Θεοφάνους, σχολιάζοντας τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης στο θέατρο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Σε φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης αναφέρθηκε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και στιχουργός Γιώργος Θεοφάνους, θίγοντας μάλιστα και τις περιπτώσεις που υπάρχουν και στον χώρο του τραγουδιού. 

Ειδικότερα, κάνοντας μνεία στην καταγγελία της Λυδίας Σέρβου, η οποία κατήγγειλε μουσικοσυνθέτη για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της όταν η ίδια ήταν 15 ετών. Ο κ. Θεοφάνους, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, έκανε γνωστό ότι ο ίδιος είχε συνεργαστεί με τη Λυδία Σέρβου στο παρελθόν. 

«Δεν τη γνώριζα την ιστορία. Η Λυδία είναι ένας εξαιρετικά μορφωμένος και σωστός άνθρωπος. Είχε ανάγκη να το πει. Το έκανε με τον τρόπο της» είπε ο ίδιος. 

Παράλληλα, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τα όσα εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα, παρατήρησε: «Πρέπει να στήνουμε τηλεδικαστήρια; Από την άλλη η τηλεόραση είναι ένα πάρα πολύ δυνατό μέσο. Θέλει βήμα ο άλλος. Βέβαια, το βήμα πολλές φορές παρεξηγείται, ειδικά στα social media».

Ο Γιώργος Θεοφάνους έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε περιστατικά παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων που αφορούν σε παιδιά

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όταν παρενοχλούνται παιδιά. Είμαι πρέσβης στην Κύπρο του ''Hope for children'' 12 χρόνια τώρα. Προσπαθούσαμε να φέρουμε εδώ νόμους που στην Κύπρο έχουν ψηφιστεί στη Βουλή. Δυστυχώς κάποιοι από τους βουλευτές, υπάρχουν υπεύθυνοι, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα για αυτό. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε πόρτες θυτών που ήταν δικαστές, γυμναστές, καθηγητές» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι αντίστοιχες υποθέσεις υπάρχουν και στον χώρο του τραγουδιού, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Εάν ανοίξει η υπόθεση ''τραγούδι'', μπορεί να γίνουν και χειρότερα τα πράγματα, θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα. Μακάρι να ανοίξει!».

Συγκεκριμένα, σημειώνοντας ότι γνωρίζει ανάλογες περιπτώσεις, έκανε λόγο για «ανθρώπους που τους έχουμε είδωλα, που μπορεί να ζουν ή να μην ζουν», «μαγαζάτορες, μαέστροι, τραγουδιστές μεταξύ τους, η μεγάλη φίρμα με τη μικρή φίρμα».

Tags:
θέατρο, ηθοποιοί, ηθοποιός, τραγουδιστής, τραγούδι, Γιώργος Θεοφάνους, Λυδία Σέρβου, καταγγελίες, καταγγελία, σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική κακοποίηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK