04:11 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 22
Βρείτε μας

«Κόβει» τον Γιώργο Κιμούλη, από το φετινό του πρόγραμμα, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στη σκιά των καταγγελιών που έχουν γίνει γνωστές σε βάρος του.

Εκτός του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου βρέθηκε ο Γιώργος Κιμούλης, στον απόηχο των καταγγελιών σε βάρος του που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από ηθοποιούς. 

Όπως αναφέρει, ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου «είχε σχεδιάσει να εντάξει στο φετινό του πρόγραμμα την παράσταση ''Φιλοκτήτης'', σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου».

«Υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στη δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά» σημειώνει ακόμη. 

Και συμπληρώνει: «Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση βρίσκεται σε συνεννόηση με τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη της παράστασης, για την εξασφάλιση νέας συμφωνίας για το φετινό πρόγραμμα, με το ίδιο ή με άλλο έργο, με γνώμονα την διασφάλιση των υπόλοιπων μελών του θιάσου».

«Πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της» καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Σημειώνεται ότι ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός, την τελευταία περίοδο, έχει βρεθεί στο επίκεντρο καταγγελιών σε βάρος του, για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, από μια σειρά ηθοποιών που συνεργάστηκαν μαζί του, αρχής γενομένης από την καταγγελία της Ζέτας Δούκα. 

Tags:
σκηνοθέτης, θέατρο, ηθοποιοί, ηθοποιός, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, φεστιβάλ, καταγγελίες, καταγγελία, Γιώργος Κιμούλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK