02:53 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1504)
0 01
Βρείτε μας

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην παραπληροφόρηση για την γονιμότητα και τη σύνδεση με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού καθώς και στην «επιδημία της υπερπληροφόρησης».

Διαβεβαιώσεις ότι η γονιμότητα δεν συνδέεται με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού παρείχε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ξεκαθαρίζοντας ότι η χορήγηση του εμβολίου είναι τελείως αθώα

Όπως εξήγησε υπάρχει παραπληροφόρηση για τη γονιμότητα των νεαρών γυναικών και πιθανής συσχέτισης με το εμβόλιο. Οι μελέτες, όπως είπε, αποδεικνύουν ότι δεν επηρεάζεται ούτε από το εμβόλιο ούτε από τα αντισώματα που δημιουργεί.

Ανέφερε ότι το ζήτημα δημιουργούσε προβληματισμό σε πολλές γυναίκες μεταξύ των οποίων και νοσηλεύτριες

Σύμφωνα με την κα Θεοδωρίδου, «είναι γεγονός ότι βιώνουμε καθημερινά δύο επιδημίες, της COVID-19 και της υπερπληροφόρησης. Και οι δύο δημιουργούν φόβους, άγχος και ανασφάλεια» τόνισε και πρόσθεσε ότι «οι εμβολιασμοί θα αντιμετωπίσουν την πρώτη, για τη δεύτερη θα πρέπει να εφαρμόσουμε το παν μέτρον άριστον».

Η ίδια αναφέρθηκε και στα πρώτα δεδομένα που έρχονται από το Ισραήλ το οποίο έχει επιτύχει τον εμβολιασμό σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού με το εμβόλιο της Pfizer, τονίζοντας ότι τα νέα είναι σημαντικά και δίνουν ελπίδα ότι το εμβόλιο αποδίδει καρπούς.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1504)
Tags:
COVID-19, μετάλλαξη κορονοϊού, κορονοϊός, εμβολιασμός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK